Hirdetés
Hirdetés

Nem akarok példakép lenni – Charli XCX-interjú

Charli_XCX.jpgÉletében először járt Magyarországon és lépett fel az Electronic Beatsen Charlotte Emma Aitchison, vagy ahogy a legtöbben ismerik Charli XCX. A 21 éves, kétlemezes énekesnő még a fellépése előtt adott egy villáminterjút a zeneszerzésről, a popzene kegyetlen világáról és éppen készülő új lemezéről.

14 évesen kezdtél el dalokat írni, hogy kezdődött ez az egész?

Nagyon izgatott a zeneszerzés, mindig is ki akartam próbálni. Amikor először láttam Britney Spears Hit Me Baby One More Time videóját leesett az állam, a popzene megszállottja lettem és ezt akartam csinálni, dalokat akartam írni.

Most mit gondolsz Britneyről és az új daláról?

Nagyon vagány, imádom a verzéket – You want a Lamborghini?… ez mennyire király. Nagyon szeretem az ehhez hasonló szövegeket.

Mit gondolsz, mi változott meg a leginkább körülötted, a kezdetekhez képest?

Azt hiszem a legfontosabb, hogy elkezdtem felfedezni pontosan milyen típusú ember is vagyok, jobban szavakba tudom önteni mit akarok kifejezni. Kb. 5 évig készült a lemezem, ezalatt az idő alatt teljesen fel is nőttem, sokat változtam.

Nem érzed idősebbnek magad a kortársaidnál?

Talán, ezt már többen megjegyezték. Nincs is rosszabb annál, amikor fiatalon tévelyegsz ebben a világban és tudod, hogy bizonyítanod kell, de nem igazán sikerül. Ebben a bizniszben annyi seggfej van, tudnod kell kezelni őket, kiállni magadért, meg kell találnod a helyed. Ettől aztán elég gyorsan felnősz és vége a gyerekkornak.

Nagyon sokat merítesz a 80-as, 90-es évek zenéjéből, de 1992-ben születtél, mégis mit jelenthetnek neked ezek a korszakok?

Amikor a lemezt írtam nagyon sok zenét hallgattam a 80-as évekből, sok The Cure-t például. Úgy érzem ezek az évek tele voltak érzelmekkel. Imádom a drámákat, szerintem ezért is fogott meg ennyire ez a korszak, a 80-as évek zenei világa annyira romantikus. És nyilvánvalóan a lemezem a romantikáról szól, bízom benne, hogy sikerült ezeket az érzéseket és stílusokat a lehető legjobban ötvöznöm.

Ugyanakkor egy kicsit dark, néhol morbid a zenéd, te is ilyen ember vagy?

Néha valóban ilyen vagyok. Vannak napok, amikor csak sírni akarok, egyébként a sírás hihetetlen módon ki tud kapcsolni. Vannak időszakok, amikor egyszerűen nem állok szóba senkivel, és csak befelé figyelek, de más napokon pedig teljesen az ellenkezője történik. Ez a két érzés folyamatosan harcol bennem, de nagyon egyszerűen ugrok át az egyik állapotból a másikba, szerintem ettől tudok olyan könnyen dalokat is írni.

Mikor írsz jobb számokat, amikor éppen szerelmes vagy, vagy amikor nem?

Nem is tudom, nem sokat gondolkozom dalszerzés közben, a legjobb számok mindig fél óra alatt születnek, amikor nem gondolkozom. Meg egyébként is, ha túl sokat agyalsz, annak sosincs jó vége. Szóval nem számít, hogy szerelmes vagyok-e vagy sem, csak az, hogy a fejemnek teljesen üresnek kell lennie.

Legnagyobb slágered az I Love It az Icona Pop által vált ismertél, hogyan találkoztál a lányokkal?

Megírtam az I Love It-ot, de nem akartam magamnak. Nem illett a lemez koncepciójába, és nem is tudtam kapcsolódni ehhez a dalhoz. Mindig mikor megszületik egy szám már látom is hozzá a klipet a fejemben, de ehhez nem láttam semmit. Szóval a csajok eljöttek a stockholmi stúdióba, ahol éppen dolgoztam és nagyon megtetszett nekik, ezért nekik adtam.

Nem gyűlölöd még ezt a számot?

De nagyon, el sem tudod képzelni mennyire. Mindenhol ezt hallom, már nagyon meguntam, de persze azért a ma esti műsoromban is benne van, mert muszáj, nem lehet kihagyni.

Mit szerettél volna elérni a True Romance lemezzel?

Csak egy olyan lemezt szerettem volna, ami teljesen rólam szól. Egy érzelmes pop lemezt, amire nagyon büszke vagyok és ráadásul a szakma is elismerően nyilatkozott róla.

Van valaki, akinek éppen most is dalokat írsz?

Jelenleg inkább az új lemezemre fókuszálok. Sok időt töltök Stockholmban Patrik Bergerrel, a produceremmel. Nagyon szeretem azt a várost, szerintem jelenleg ez a pop zene fővárosa. A második lemez sokkal inkább élő lesz, sokkal több gitárral, élő dobokkal, még az is lehet, hogy élőben fogjuk felvenni, nagyon vagány lenne.

A You (Ha Ha Ha) klipjében szerepel egy macska, akiről képeket is posztoltál, ő a tiéd?

Nem az enyém, kölcsön kellett kérnem. De az a macska egy rémálom volt, folyton mérges volt és semmire sem lehetett rávenni, hogy megcsinálja.

Mire bátorítanád a fiatalokat a zenéddel?

Semmiképpen nem szeretném, hogy rám akarjanak hasonlítani, legyenek önmaguk, mindig, minden helyzetben, akár a szexualitásukról van szó, akár bármi másról. Nem szeretnék a példaképük lenni. Mindenki úgy a legfantasztikusabb, ahogy van. A zeném is arról szól, hogy becsüld meg magad, és legyél 100%-osan elégedett azzal, amilyen vagy. 

spot_img

Kommentek

[gs-fb-comments]
37,438KedvelőTetszik
2,929KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló