Hirdetés

Nem sütött a nap, úgyhogy ma nem lehet másik csatornára kapcsolni

Bemutatta a Samsung a 2021-es tévéit, azok közül is az új technológiás NeoQLED, MicroLED és Lifestyle tévéket is, merthogy már ilyen kategória is létezik. De kezdjük inkább a legizgalmasabb újdonsággal, ugyanis megérkezett a

napelemes távirányító.

A környezetvédelem jegyében elindult a zölddé válás útján a Samsung is, ez nem azt jelenti, hogy többé nem csomagolnak vezetéket a tévéhez, hanem egyrészt eleve csökkenteni szeretnék a készülékek előállításához kapcsolódó karbonlábnyomukat, jobban odafigyelnek a csomagolásra, és minimalizálják az elemhasználatot. A felméréseik szerint ezzel évente 99 millió AAA elemet lehet megspórolni, ami azért jó hír, mert a használt elemek nem túl környezetbarát dolgok. A jó hír ezen felül még az, hogy a távirányítók beltéri és kültéri fénnyel is tölthetőek, és ha minden kötél szakad, akkor USB-n keresztüli töltéssel is el lehet kerülni, hogy a például a Való Világot kelljen nézni, mert kifogy belőle a szufla.

Személyi edző, bazi nagy és forgó telefonkijelző, valamint festmény is lehet a tévé

A mesterséges intelligencia a tévénézésbe is segít, például képes arra, hogy a Smart Trainer funkcióval valós időben kövesse és elemezze a testtartást, és visszajelzést is ad, ami az online edzésekhez lehet kifejezetten hasznos.

A lifestyle tévék között megújul a Frame, ami mikor éppen nem tévé, akkor úgy tud viselkedni, mint egy festmény, és ehhez egy rakás galéria festményei közül lehet kiválasztani, hogy aznap éppen melyik műremek lógjon a nappaliban.

A Terrace nevű tévé pont az, amit a neve is mutat, vagyis hogy a teraszon se kelljen azt nézni, ahogy nő a fű vagy ahogyan grillezik a szomszéd, hanem lehessen tévézni. Ésszerű keretek között bírja az esőt, a hideget, a meleget és a port is, de azért nem érdemes a tűző napra vagy éppen a kert közepére tenni.

És ott van a Sero is, amit arra találtak ki, hogy az Instagramot és a TikTokot is lehessen tévén nézni. Mivel ezek azonban mobilra optimalizáltak, így a tévé kijelzője is egyszerűen fordul el 90 fokkal, hogy olyan legyen az élmény, mintha egy kültéri hirdetőtáblát nézne az ember.

Aki meg nem akar tévét, annak ott a Premier nevű, 130 inches, 4K képet vetítő projektora, amit egészen közel lehet tolni a falhoz, és a kép mellett gondoskodtak arról is, hogy jól szóljon.

Apropó hangzás, az most nagyon fontos lett

Mondtuk, hogy a jövő a virtuális eseményeké, és nem csak a járvány idején lesz ez így, hanem a virtuális koncertek velünk maradnak, és kiegészítik a hagyományos koncertélményt. Ha valaki nem tud elmenni a kedvenc zenekara amerikai vagy ázsiai turnéjára, semmi gond, megnézi otthon. Senki nem állítja, hogy ez ugyanaz az élmény lesz, de nem is úgy kell kezelni, hanem mint egy teljesen új lehetőséget arra, hogy koncertvideókat nézhessen, aztán meg ha erre járnak, akkor elmegy, és élőben is megnézi őket. Na erre a Samsung is ráérzett, és minden új tévéjüknél kiemelték, hogy mennyit fejlesztettek a hanghatásokon is, amik persze a sima házimozizásokhoz is jól jönnek, de a virtuális koncertek élményén is sokat dob, ha a az egész úgy szól, mintha az otthoni kanapé a koncertterem közepén állna.  A 2021-es Neo QLED 8K olyan funkciókkal rendelkezik, mint az Object Tracking Sound (OTS) Pro, dinamikus hangja követi az objektumok mozgását a képernyőn, a SpaceFit Sound pedig elemzi a készülék fizikai környezetét, és ahhoz illeszkedő hangot bocsát ki. A Micro LED portfólióba beépített Majestic Sound pedig hangszóró nélkül is 5.1 hatást biztosít az ígéretek szerint.

Sokan utálják, mégis az online koncertek felé halad a világ

De mi az a Neo QLED meg Mirco LED?

A kettő majdnem ugyanaz, de mégsem. Mindkettőben iszonyúan sokszor szerepel a LED, de van mikor meg mini, meg quantum meg mátrix processzor meg monolit, és elsőre nem megjegyezhetetlen, hanem teljesen felesleges információk halmazának tűnik, de próbáljuk értelmezni.

A Neo QLED a prémium család, 8K és 4K készülékekkel. Ezt Quantum Mini LED-ekkel érték el, aminek a mérete a hagyományos LED-ek 1/40-ed része. Ezeket vezéri a Quantum Mátrix technológia. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mivel a LED-ek kicsik, így nem lesz elmosódás, és ami sötét az nagyon sötét lesz, ami meg mellette világos, az nagyon világos, még akkor is ha egyébként az adás nem 4K vagy 8K minőségben jön.

Professzionális meccsnézés

Ez a távirányító napelemmel is működik.

Ezzel szemben a Micro LED tévében található mikrométeres méretű LED-ek mellett nincs szükség a hagyományos kijelzőkben használt háttérvilágításra és színszűrőkre. A készülék ezek helyett maga állítja elő a fényt és a színeket a pixelstruktúrán keresztül. A monolit meg a kijelző dizájnja. Az egyik érdekessége, hogy a -vigyázat, újabb érthetetlen elnevezés jön- 4Vue (Quad View) funkcióval egyszerre négy tartalomforrás is nézhető a kijelzőn. Ez nyilván annál szórakoztatóbb, minél nagyobb a tévé.

A készülékek hamarosan elérhetőek lesznek Magyarországon is.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
876FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk