Hirdetés
Hirdetés

Nem minden Pearl Jam-tag veti meg a Mötley Crüe-t

Merthogy ugye Eddie Vedder Pearl Jam-énekes megveti. Egyszer beszólt nekik egy interjúban, majd amikor Nikki Sixx Mötley Crüe-vezér visszaszólt, még egyszer odamondott, méghozzá a színpadról. Utóbbival egy időben egyébként a Pearl Jam kollektíven is megvédte a rajongóit, de itt már úgy tűnik van némi nem egyetértés a seattle-i zenekar tagjai között.

Történt ugyanis, hogy Stone Gossard, a Pearl Jam alapító-gitárosa egy interjúban arról beszélt, hogy ő, illetve a másik két Pearl Jam-alapító, Jeff Ament basszusgitáros és Mike McCready gitáros kifejezetten szerették a Mötley Crüe-t, főleg az első, Too Fast For Love című 1981-es lemezt.

Gossard elmondta, hogy ők hárman kedvelték a hard rockot, és az első Mötley Crüe-lemez kifejezetten punkos dolog volt, árad belőle a nyers energia, ráadásul amolyan csináld magad jelleggel a zenekar saját kiadójánál, a Leathür Recordsnál jött ki. Gossard szerint olyan motörheades volt a dolog ebből a szempontból, és hozzátette, olyan lázadó dolgok voltak benne, amiket a brit hard rockban fedezett fel akkortájt.

A legsúlyosabb zenekarok, amikért Gossard rajongott a Black Sabbath és a Led Zeppelin voltak, aztán jött neki az N.W.A., majd az indusztriális dolgok. Viszont mindig a dalt tartotta fontosnak.

Ez amúgy nem nagy meglepetés, a Pearl Jam elődje, a Mother Love Bone is hard rock volt, és a Ten című Pearl Jam-lemezen is rengeteg hard rock téma van, nem kis részben azért, mert az 1991-ben megjelent album fő zeneszerzője pont Gossard volt, majd szép lassan Eddie Vedder vette át a hatalmat, mint dalszerző. (És aki úgy gondolja, hogy túlzok, nézze meg a zenekar 20. évfordulójára készült filmet, ahol Gossard alig leplezett szomorúsággal beszél arról, hogy a Pearl Jam a kezdetekben pont a hard rockot is szerető hármas zenekara volt, majd aztán Eddie Vedder zenekara lett.)

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,337KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk