Hirdetés

Nem lehet majd zenei videókat nézni az ingyenes Youtube Musicon

A Youtube Music a Youtube kifejezetten zenehallgatásra dedikált alkalmazása, ami a jövő hónapban teljes ráncfelvarráson esik át, ezzel együtt gyökeresen meg is változtatják, mi lesz elérhető az előfizetőknek, és mi az, ami ingyen is megmarad.

Legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy aki nem előfizető, az nem láthat videós tartalmakat, viszont lehetősége lesz háttérzene hallgatására használni. Mielőtt sokan a szívükhöz kapnának, újra hangsúlyozzuk, hogy a Youtube Music alkalmazásról van szó, nem pedig magáról a Youtube-ról, ami továbbra is videómegosztóként funkcionál.

A Youtube Music azoknak, akik ingyen használták, eddig azt jelentette, hogy zenéket hallgathattak, és zenei videókat nézhettek. Aki előfizetett rá, annak nem kellett reklámokkal találkoznia, illetve akkor is ment a zene, ha másik alkalmazásra váltott, vagy éppen kikapcsolta a telefonja kijelzőjét. Tulajdonképpen ez biztosította, hogy utazás közben, az utcán vagy bárhol valóban zenei streaming alkalmazásként lehessen használni.

Rém idegesítő volt, hogy ha az ember zsebrevágta a telefonját, vagy megnézte az emailjeit vagy üzeneteit, a zene abbamaradt. Na ennek most az alkalmazást ingyenesen használók számára is vége. 

Cserébe viszont le kell mondaniuk a videós tartalmakról, vagyis mondjuk koncertfelvételekről, csak klipben elérhető dalokról, mert ez csak az előfizetők privilégiuma lesz. A Home és az Explore feedekben található videókat ugyan láthatják, de eltűnik az a kapcsoló, amivel válthatnak a csak zenehallgatás és a videós zenehallgatás között. Ha videót szeretnének nézni, akkor azt magán a Youtube-on tehetik meg. Az újítás először Kanadában lesz elérhető, aztán szépen mindenhova begyűrűzik majd.

Összefoglalva tehát ez úgy néz ki, hogy akik nem fizetnek:

  • hallgathatnak zenét a háttérben is,
  • shuffle play személyre szabott ajánlásokkal és listákkal,
  • hangulathoz igazított lejátszási listákat készít (például reggelihez, edzéshez, utazáshoz),
  • böngészhetnek a dalok között.

Akik fizetnek:

  • igény szerint hallgathatnak bármilyen zenét, amit szeretnének,
  • zenei videókat is nézhetnek hozzá a Youtube Musicon,
  • léptethetnek a dalok között,
  • nincsenek reklámok.

A Youtube Music és Youtube Premium jelenleg havi 1790 forintba kerül, diákoknak 1090 forintba, a családi csomag, amelyhez öt külön fiók csatlakozhat, 2690 forintos havidíjért érhető el.

A héten egyébként az Apple is bejelentett egy új zenehallgatós csomagot, arról itt írtunk bővebben.

Csökkentett árú, de furcsa előfizetést dobott be az Apple Music

 

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk