Hirdetés

Nem kérnek az ültetett fesztiválból a francia fiatalok

Hiába engedélyezték a francia fesztiválokat, a fiatalok 72 százaléka nem venne részt egy ültetett eseményen – derül ki az Eurockéennes de Belfort fesztivál közvélemény-kutatásából.

Hirdetés

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a francia kormány engedélyezte a fesztiválok rendezését 2021 nyarára, de koncertenként maximum ötezer fő vehet részt az eseményen, és csak ülős koncerteket lehet tartani. Bár nagyon sok még a megválaszolatlan kérdés a részletekkel kapcsolatban, az egyik francia nagy fesztivál arra volt kíváncsi, hogy ilyen feltételek mellett milyen érdeklődésre számíthat.

Az Eurockéennes de Belfort fesztivált a tervek szerint július elején tartanák olyan fellépőkkel, mint a Muse, DJ Snake, Massive Attack, Simple Minds, Foals vagy Diplo.

21 418 ember válaszolt a kérdőívre, aminek egyik kérdése az volt, hogy részt vennének-e a korlátozásoknak megfelelően ültetett fesztiválon. A válaszadók 72 százaléka nem menne ezekkel a feltételekkel fesztiválra. 

A kérdőív több kérdését egy százalék kihagyta, 27 százalék (kb 6000 ember) azonban azt mondta, hogy így is menne fesztiválozni. 48 százalék mondta azt, hogy akkor se menne, ha nem ültetett lenne a fesztivál, hanem csak a távolságtartás lenne kötelező, 73 százalék pedig nem menne, ha nem lehetne a helyszínen fogyasztani. (Az egyik nagy kérdése a francia szabályozásnak, hogy engedélyezik-e a cateringet, azaz például lehetne-e sörözni a koncertek alatt.)

A többség elfogadná a maszkot és a tesztet

72 százalék azt mondta, viselne maszkot, ha ez lenne a feltétele annak, hogy koncertre menjen, 69 százaléknak pedig nem lenne gond, ha a belépés feltétele a negatív COVID-teszt lenne.

Töltsd ki a témához kapcsolódó kérdőívünket:

Milyen feltétellel lennél hajlandó fesztiválozni 2021-ben?

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
740FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk