Hirdetés

Nem igaz, hogy 100 millió dollárt fizetett a Spotify Joe Rogannek – a duplája lehet a valóság

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb port kavart botránya a Spotify, Joe Rogan, Neil Young és más zenészek között zajlott. A hírekben gyakran előkerült az az információ, hogy a Spotify 100 millió dollárt fizetett a népszerű, de rendszeresen veszélyes és hamis információkat terjesztő Rogannek.

Források szerint azonban ez nem igaz, ugyanis a Spotify nem 100, hanem 200 millió dollárt fizetett három évnyi kizárólagosságért. 

A New York Times két informátorra hivatkozva állítja, hogy az eddig is magasnak számító összeg a valóságban még magasabb. Ez persze még érthetőbbé teszi, miért állt ki a Spotify teljes mellszélességgel Rogan mellett, és miért csak akkor kezdtek el bármilyen megoldáson gondolkozni, mikor a részvényeik ára bezuhant. Közben a Spotify teljes podcast-cégeket vásárolt fel, például a népszerű podcast-gyártót, a Gimletet, körülbelül ugyanannyiért, mint amennyit Rogannak fizetett egy licencszerződésért.

Mindent az elsőségért

Miközben a zenészek azt szeretnék elérni, hogy a streaming szolgáltató látható összegeket fizessen nekik egy lejátszás után, a cég bármit megtesz azért, hogy ők legyenek a legnagyobb podcast-szolgáltató. Tavaly októberben le is győzték az Apple-t, ami egészen addig a podcastek legnagyobb és legnépszerűbb gyűjtőhelye volt.

Legalább három forintot szeretnének keresni lejátszásonként a zenészek a Spotify-on

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk