Hirdetés

Nem bejutni drága a Szigetre, hanem bent maradni

A harminckétezer forintos normál napijegy és a százharmincezer forinttól induló fesztiválbérlet-árak mellett nem okozott meglepetést, hogy nem a benti fogyasztás lesz majd a pénztárcakímélő, de az idei árak a vártnál is jobban elrugaszkodtak 2019-hez képest. Körbejártuk a bulit, hogy mégis milyen árakról beszélhetünk, amikor visszatérünk a  megújult Szabadság Szigetére.

Ami az italokat illeti, a legtöbb pultnál hasonló a kínálat, és ezzel együtt az árak is. A fél literes ásványvíz 850 forint, egy korsó csapolt Dreher 1290, míg a dobozos 1390 forintba kerül. Rövid italok 1950 ft-tól kezdődnek, amihez a 4 cl-es repohár 300, a nagyobb repohár és rekorsó pedig 600 forintba kerül. Fél literes üdítőket 890 forintért, Red Bull energiaitalt pedig 1290 forintért vehetünk a fesztivál területén. Ezeken túl pedig a legkisebb kiszerelésű 3 dl-es koktélok 2590 ft-nál kezdődnek, és egészen hatezer forintig bármi elképzelhető.

Az ételkínálat ennél jóval színesebb, és változatosabb. A Sziget nagyságából adódóan rengeteg ételpult kapott helyet, ahol szinte mindenhol hosszú sorokban vártak az emberek. Vannak olyan ételek és kifejezetten olyan árusok, amik szinte minden fesztiválon megtalálhatók, mint az Amerikai hotdog-os bódé, az egyszerű hamburgeres standok, vagy azok a helyek, ahol pizzaszeleteket árulnak. Pizzaszeletet, 1990-ért darabját. Hot-dogok kétezer forintba kerülnek, míg a hamburgerek három-négyezer forint körül mozognak.

Az óriási területen a teljesen átlagosnak számító tésztaféléktől kezdve, amik négyezer forintnál indulnak, az ezernyolcszáz forintos áron számolt Pek Snack péksüteményeken keresztül egészen az unikornisos hamburgerig szinte minden megtalálható. A szarvként funkcionáló tölcsérrel ellátott, színes hamburgerzsömlébe zárt színkavalkád 4190 forintnál kezdődik, és extra feltétekkel együtt akár hétezer forintig is elmehet. A fél literes (nagy) jégkása 2500 forintba, a szintén nagy frissen facsart narancslé pedig 3500 forintba kerül. Ezek után pedig az 1500 forintos sültkrumpli nem is tűnik olyan drágának.

Az árak viszont nem szabtak határt a mértéktelen fogyasztásnak, mivel végeláthatatlan sorokban várakoztak az emberek, hogy leadhassák a rendelésüket, és utána már egy blokkal a kezükben várjanak tovább az elkészülésig. Az egyik ilyen sorból kilépő külföldi lányt szólítottam le, hogy megkérdezzem mit gondol a Sziget árairól. Közölte, hogy fogalma sincs mennyit fizetett az előbb a két pizzaszeletért, csak magyar pénznemben tudja megmondani, ami négyezer forint, de nem tudja az konkrétan mennyi. A válaszomra, hogy kb. 10 Euró, csak legyintett, és azt mondta, hogy higgyem el, ez egyáltalán nem sok.

Egy euró pedig 404 forint volt a nyitónapon.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,321KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk