Hirdetés

Nem, az 123456 nem biztonságos jelszó, mégis ez a legnépszerűbb

Évente többször is kijön különböző cégek gyűjtésében, hogy melyek a legnépszerűbb jelszavak. Nem meglepő módon továbbra is azok, amiknél sírva könyörög minden rendszergazda, és kiberbiztonsági szakértő, hogy ne ezek legyenek.

A legnépszerűbb, vagyis leggyengébb jelszavak listáját a NordPass jelszókezelő applikáció adta meg, és olyan adatbázisokból gyűjtötték őket, amelyek kiszivárgott jelszavakat tartalmaznak. Összesen a közel 276 millió vizsgált jelszó 44 százaléka volt egyedi, azaz csak egyszer szerepeltek a listán. A szakértők szerint minél népszerűbb egy jelszó, annál gyorsabban kerül a csalókhoz, ezért akármennyire is nagy a kisértés, hogy egy egyszerűen megjegyezhető jelszót válasszon valaki, törekedjen valami egyedibbre, és vegye számításba azt, hogy a születési ideje sem olyan bombabiztos megoldás.

A legtöbbet használt jelszó még mindig az 123456, amit több mint 2 és fél milliószor használtak, vagyis ennyiszer szerepel a listán.

De népszerű jelszó volt az is, hogy jelszó, vagy hogy 111111 és az 12345678 és változatai, attól függően, hogy hány karakter hosszúnak kellett lennie a jelszónak.

Nem csak a számok népszerűek

Idén 78 új népszerű jelszó került fel a listára a Picture1 ráadásul azonnal a harmadik helyre. De ilyen a “naruto” és a “‘yugioh”.  Népszerű jelszó az “unknown” vagyis nem ismert, a chatbooks, az evite, vagy a BangBang 123 is, ahogyan a party is a 76. helyre jött fel. És el kell keserítenünk mindenkit, a trustno1 jelszót használó emberek lehet, hogy senkiben sem bíznak, de sokan gondolkoznak hasonlóan, ezért a jelszavuk nem túl biztonságos. Egyre többen használnak animékhez köthető jelszavak, mint például azt, hogy pokemon, ami tavaly még csak a 143. legnépszerűbb jelszó volt, idén már az 51. helyre ugrott.

Most már hivatalos, hogy a One Direction nem népszerű zenekar

Tavaly még 184. legtöbbet használt jelszó volt, mostanra teljesen eltűnt a onedirection jelszó a legnépszerűbbek közé, és a szólókarrierbe kezdett tagok sem kerültek fel a listára. Patricia Cerniauskaite, a NordPass szóvivője elmondta, hogy valóban egy megfigyelhető trend, hogy előadókból lesznek népszerű jelszavak, aztán ahogy a karrierjük kopik, úgy egyre kevesebben használják. A One Direction esetében ez lehet a szólókarrierek miatt, de az is lehet, hogy a rajonbgóik egészen egyszerűen elkezdték tudatosabban használni az internetet.

Viszont azt látjuk, hogy a Blink 182-t mint jelszót egyre többen használják, amiből akár azt a következtetést is levonhatjuk, hogy egyre népszerűbbek

– mondta a szóvivő, aki arról is beszélt, hogy 25 százalékkal több olyan helyre regisztráltak az emberek, ahol jelszóval kell bejelentkezni, jelenleg egy átlagos felhasználónál száz olyan regisztrációt látnak, amit jelszóval kell védeni. Ez normális esetben 100 különböző, egyedi jelszót jelentene.

A szakértők továbbra is azt javasolják, hogy ahol csak lehet, mindenki használja a kétlépcsős azonosítást. Ha ehhez e-mailben küldenek kódot az jó, ha SMS-ben az még jobb, és továbbra is fontos lenne, hogy ne mindenhova ugyanazt a jelszót használják az emberek, mindig legyenek benne számok, nagy betűk és speciális karakterek, és mindig frissítsük az alkalmazásinkat. És soha, semmilyen körülmények ne használjuk ezeket a jelszavakat:

 • 123456
 • 123456789
 • Picture1
 • password
 • 12345678
 • 111111
 • 123123
 • 12345
 • 1234567890
 • senha
 • 1234567
 • qwerty
 • abc123
 • Million2
 • 000000

KOMMENT

Mesterséges intelligenciával keresik az új sztárokat a kiadók

A Warnernél már adatelemzők és mesterséges intelligencia segít eldönteni, melyik zenész lesz sikeres, és melyik nem.

Biztos mindenki várta, most megérkezett a fejhallgatóhoz optimalizált kapucnis pulóver

Ha valaki tényleg nagyon nem tudja, hogy mit adjon vagy mit kérjen karácsonyra, annak pont kapóra jön a Ninja gamer pulcsija.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

OnePlus 8T: az apró részletek teszik izgalmassá

Semmi világmegváltót nem ígér, mégis izgalmas a OnePlus telefonja.

Egyszerre telefon, tablet és kicsit notebook is – Teszteltük a Samsung legfrissebb összehajtható telefonját

Ennyi pénzt egy telefonért?! És ha azt mondjuk, hogy egy csúcstelefon, egy menő tablet és egy munkára tökéletes eszköz kerül ennyibe?

Nagyon furcsán kell irányítani a Huawei hangzásban is erős fülhallgatóját

Leteszteltük a Huawei Freebuds Pro-t, ami zajszűrésben nagy, egy májkrémes kenyér viszont rávilágít az Achilles-sarkára.

70 ezer forintos babszemet raktam a fülembe, de nem bántam meg

Jól el lehet szórakozni a Samsung Galaxy Buds Live fülhallgatójával, és nem csak azért, mert remek rajta a zene.

Szép is, okos is – Kipróbáltuk a Huawei Watch GT 2 Pro okosórát

A Huawei új órája rettenetesen szép, és nekünk pont elég okos is.
Audiópartnerünk

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

Mesterséges intelligenciával keresik az új sztárokat a kiadók

A Warnernél már adatelemzők és mesterséges intelligencia segít eldönteni, melyik zenész lesz sikeres, és melyik nem.

Stan Lee minden nyelven legalizálta volna a legcsúnyább káromkodást

A Lee tiszteletére készült animációs kisfilmből kiderül, miért rajongott annyira az angol f-betűs szótól.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.