Hirdetés
Hirdetés

Nektár 007 – Új dal és videó a Marlboro Mantől

Nektár 007 – egy dal mindenkinek! A Marlboro Man most megadja azt, amire mindannyian vágyunk. Üzenet, ami az élet értelmét tartalmazza. Ami összeköt minden embert, minden generációt, minden népet és nemzetet, eltöröl minden megkülönböztetést, minden előítéletet és fóbiát. Egy dal, amire mindenkinek szüksége van. Üzenet, amit mindenki ért. Ha nem érti, akkor is. A legtisztább, legőszintébb, legegyszerűbb, legbefogadhatóbb zenével és szöveggel, tökéletesen idomul a jelenlegi kihívásokhoz és szellemi nívóhoz. Egy dal pont neked – A Marlboro Mantől!

A szám története is önmagáért beszél. A Quimby két tagja, Gerdesits Faszi és Mikuli Ferenc az egyik európai turné közben, a hamburgi Knust kluban tartott koncert után a backstage-ben alkotta meg, miközben a technikusok pakolták el a cuccokat.

A zenekar így mutatta be a most debütált szerzeményt:
„Ez egy igazán spontán darab, Fefe az egész turnén ezt a riffet játszotta a magával hozott gitalelén, mi ketten gyakran jammeltünk a szállásokon, ő pengetve, én pedig különböző tárgyakat (sörösüveg, asztal, váza, tv,stb.) ütögetve. A Knust öltözőjében, ahol szintén ezt a riffet nyomta, megláttam a falon a sok matrica és firka között egy feliratot, ami csak ennyi volt: Nektar 007. Már jött is az ihlet és a dalszöveg, ami még ott, a backstage-ben megszületett. Tulajdonképpen a dal 95%-a elkészült ott, itthon befejeztem, majd fel is vettük a Basstardnál a Nicotine Stúdióban. Érdekessége, hogy minden sáv „first take”, tehát az első feljátszás lett rögzítve, nem finomítottunk semmit. Aznap estére Basstard meg is keverte, utána már csak csiszolgatta és tökéletesítette. Az egész munkafolyamat olyan volt, mint a hetvenes években lehetett, semmi agyalás, szarakodás, időhúzás. A szöveg az atombárgyú és teljesen felesleges reklámok, valamint az emberiség jelenlegi szellemi állapotának szintjén mozog, a zene pedig igazi söröskorsó lengetős, primkó cucc. A videóról viszont nem mondanék semmit, kár is lenne, látni kell, aztán meg mindenki eldönti. Vagy nem.”

A videóklip Vendég Viki és Ifj. Gerdesits Ferenc munkája. A dal zenéjét Mikuli Ferenc (gitalele, bass), szövegét Ifj. Gerdesits Ferenc (ének, dobok, mandolin) szerezte. Felvétel, keverés, master, slide szóló: Selmeci Basstard Péter
További információk a Marlboro Man Facebookján! 
Fotó: Schór Ádám

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,914KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,340FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók