Hirdetés
Hirdetés

Négyszögöl 2. – Itt a Blind Myself három új dala (exkluzív premier)

Ahogy azt már ebben a posztban elmondtuk, a Blind Myself nem ad ki egy konkrét nagylemezt, hanem több adagban, hármasával mutatja be a közönségnek a friss dalait, ráadásul mindegyikhez készítenek videót is. Az előző adag premierje itt volt a Lángoló Gitárokon, úgyhogy folytassuk is a sorozatot, jöjjön a következő három új Blind Myself-szám, amik, csak hogy lelőjük a poént, továbbra sem a zenekartól régebben megszokott ösvényen haladnak zeneileg. Alább a premier, némi információval kiegészítve Tóth Gergő énekestől. (Fotó: Lékó Tamás, Rocklitera vol. 2)

A Bizonyos szempontból gazdagok dalának klipjének alapkoncepcióját a Négyszögöl 1. fotózásához kapott, Herczeg Zoli által készített ruhák adták. Annyira megszerettük ezeket, hogy újra felkaptuk magunkra, így szétpózolhattuk bennük egész Budapestet. Egyes helyeken rendes fennakadást okoztunk. Egyébként a videóban mutatkozik be Ferich Balázs, az új basszusgitárosunk. A klipet ketten rendeztük Székely Attilával, a dal szövegét pedig Pálinkás Tamás Isten Háta Mögött- és Tej-frontemberrel közösen szereztem.

Radnóti Miklós Két karodban című verse úgy került egy Blind Myself-számba, hogy a Négyszögöl demós szakaszánál különböző verseket használtunk az énekfelvételeknél. Ez a fantasztikus Radnóti-vers az első pillanattól tökéletesen passzolt a számhoz, melybe egyből beleszerettünk. Úgy döntöttünk nem írunk új dalszöveget, hanem megtartottuk ezt a hátborzongatóan szép verset. Már amúgy is adósak voltunk egy szerelmes dallal.

A Bírák szövegét is Pálinkás Tamással írtam, a klipet pedig Lóránt Demeter barátunk készítette, aki sok régi Blind-videót rakott már össze. Egy speciális technikát, az úgy nevezett mappinget használta. Ez egy vetítési forma, amellyel tulajdonképpen bármilyen alakú, méretű és formájú tárgyra precízen lehet képet „festeni”. Tulajdonképpen az egész egy kis sarokban készült, az előre elkészített animációt vetítette rá pár formára. Ilyen jellegű klipet még nem is láttam.

Mindhárom dal, valamint a Négyszögöl előző 3 száma is ingyenesen letölthető a blindmyself.com oldalról egy Facebook like-ért cserébe.

Advertisement
39,005KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló