Hirdetés
Hirdetés

Négy zenekar mutatja ma meg a Robotban, hogy hol tart a kortárs death metal

Május 9-én, azaz ma a Robot klubját négy, jelenleg megkerülhetetlen death metal zenekar fogja bevenni. Azt írják a szervezők, hogy ha nem vagy képben annyira a mostani színtérrel, akkor kellő betekintést kaphatsz a jelenleg vírusként terjedő death metal reneszánsz egy kicsi szegmensébe. Ugyanis két turné fogja elérni Budapestet és, mivel ugyanazon a napon találkoznak egymással, miért ne egy este keretein belül amortizáljanak le mindenki egyszerre, mondják a szervezők, akik az alábbiképpen jellemezték a négy csapatot.

Hirdetés

A 2013 óta aktív Suffering Hour Minnesotából fog egy nagyon sötét black/death műsorral operálni. A Profound Lore istállójánál székelő banda korábbi technikásabb káoszba fulladó zenéjét egy jóval atmoszférikusabb útra terelte a 2021-ben kijött ‘The Cyclic Reckoning’ c. lemezükkel. A saját útjukat már a legelső kiadvánnyal megtalálták, de a blacket a death-tel tökéletesen vegyítő kozmikus kombójukat egyértelműen a legutóbbi nagylemezzel aknázták ki. A halál, a pánik, a konstans belső küzdelem fő témáik szövegeiknek, amit élőben egy elképesztő sötét hangulattal fogják alátámasztani.

Turnépartnerük nem más lesz, mint a Haunter Texasból, akik most Május 6-án jelentetik meg legújabb, háromszámos eposzukat (‘Discarnate Alis’), amivel minden kétséget kizáróan egy újabb szintre emelik az eddig sem kicsit komplex progresszív black / death egyvelegüket. A kozmikus szó rájuk is tökéletes jelző, de mégsem eléggé kifejező, mert ők másképp sötétek és kemények, mint a Suffering Hour. Nyakatekert, hipnotikus riffek, nem mindennapi megoldások és outside the box felfogás jellemző rájuk is, mint a nem kevésbé zseniális Suffering Hourra.

A másik turné első neve a Cryptic Shift Angliából. A 2014-ben alakult progresszív death / thrash alakulatról már tuti hallottatok, főleg a 2020-as lemezük kapcsán, ami minden jelentős listán előkelő helyen zárt. A ‘Visitations From Enceladus’-on valami eddig sosem hallott idegen bolygóról érkező förmedvényt hallhatunk, amire tagadhatatlanul hatással lehetett a Gorguts, A Cynic, az Atheist, a kései Death, vagy a Pestilence, de ezen zenekarok hatása együtt sem tudja kifejezni, milyen földöntúli utazásra visz majd el téged a Cryptic Shift, ahol a természetfeletti erők fognak egyesülni egy este erejéig.

A technikai KO-t a Bedsore fogja megadni Olaszországból, akik szintén magas szintű képviselői a műfajnak, pedig csak 2020-ban jelentették meg debüt lemezüket ‘Hypnagogic Hallucinations’ néven, ami bizony a 20 buck spin égisze alatt jött ki. Ennyi infó elég is lenne róluk, mert a 20 buck bizony garancia a minőségre, de a Bedsore is egy teljesen saját útját járó, folyamatosan a kihívások után vágyó jelenség, akik horrorisztikus cosmic-death / black metaljukkal mindent le fognak mosni a színről. Nemrég jelent meg egyébként egy split is a japán Mortal Incarnationnel, amin egy még progresszívebb oldalát ismerhetjük meg a zenekarnak.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók