Hirdetés
Hirdetés

Barabbas – Napokon-lemezpremier


Alig egy éve jelent meg a Napokon zenekar Are You Happy lemeze, úgyhogy viszonylag a semmiből bukkant most föl a Barabbas, aminek a premierje itt van a Lángoló Gitárokon, szerdától pedig ingyenesen letölthető lesz az együttes weblapjáról. A hatszámos anyagot a Metropol Stúdióban vette föl a csapat Sándor Dániel segítségével alig egy nap alatt, Ratkóczi Huba gitáros pedig így nyilatkozott a lemezről:

A Barabbas sok mindenben különbözik az első lemeztől. Már a dalírás is új formában történt, eddig jellemzően az én ötleteimből születtek a számok és kidolgozottabb elképzeléseket mutattam a többieknek, most valahogy mindhárom húros hangszer játékosa kidomborította kreatív oldalát. Amellett hogy mindenki dobott be témákat a dalokhoz, rájöttünk, hogy sokkal több lehetőség rejlik úgy egy ötletben, ha kevésbé érleli ki a tulajdonosa, mielőtt megmutatná. Így ugyanis azonnal beindul egy termékeny kölcsönhatás, elég egy jó hangulat, egy jó groove és beindítjuk egymás fantáziáját. Ennek ellenére sokkal egységesebb anyagnak érzem, mint az előzőt. Azt hiszem ez kellett, hogy valóban megtaláljuk a saját hangunkat. Az alkotás igazából sokkal gördülékenyebb így és mindenki teljesen magáénak tudja érezni minden dal, minden rezdülését. Emellett 24 óra telt el a stúdióba pakolástól az utolsó lejátszott hangig, tehát eléggé rohamtempóban dolgoztunk. Különös kihívás és remek kaland volt mindannyiunk számára. Óriási érzés volt, hogy valóban úgy nyomjuk, mint egy koncerten, az ének is egyszerre ment, és a vokálokat sem szerettük volna utólag rögzíteni, de mivel énekesünkből, Daniból sehogy nem akart hirtelen kettő lenni, elhívtuk a Grand Mexican Warlock frontemberét, Undost, hogy segítsen, aki azt hiszem a legmegfelelőbb ember volt a feladatra, azonnal ráérzett, hol vannak a kitöltésre váró terek. Igazából, szinte egy koncertlemez született.” Ezt lehet most itt meghallgatni:

A Napokon december 29-én a Gozsdu Manóban be is mutatja a nagylemez, ahol a nemrég nálunk klippremierező Haunebuval és a Jazzékiellel lépnek fel.

Advertisement
38,981KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló