Hirdetés

Napközis foglalkozást tart a sátánista egyház egy ohioi iskolában

Hatalmas szülői felháborodást váltott ki, hogy a sátánista egyház iskola utáni szakköröket hirdetett meg, és mint kiderült erre engedélyt is kapott az ohioi Lebanonban található helyi iskolától.

A fogalkozások népszerűsítésére szórólap is készült, ott olyan programokat ígérnek, mint tudományos kísérletek, kvízek és játékok, kézműveskedés, és különböző programok a szabadban. 

Az iskola azt mondta, hogy a csoport kitöltötte a megfelelő nyomtatványokat, és a törvény minden pontját betartják, így engedélyt kaptak a napközis szakkörre. A helyi szülők egy csoportja azonban nemtetszését fejezte ki, hiszen szerintük felháborító, hogy egy olyan iskolában, ahol már a katolikusok tartanak szakkört Jó Hírek néven, most egy ilyen foglalkozás is helyet kap. Egyébként valószínűleg pont ez az a kiskapu, ami miatt a sátánista egyház is zöld utat kapott, ugyanis egy 2001-es bírósági döntés alapján nem lehet diszkriminálni olyan csoportokat, amelyek egyébként megfelelnek az előírásoknak.

Az iskolában vagy mindegyik olyan csoportnak helyet kell adni, vagy egyiknek sem. 

A sátánista egyház szerint azonban semmi vallási dolog nem történik a szakkörön, egyszerűen a gyerekeket racionalizmusra, és arra tanítják, hogy szabad megkérdőjelezni dolgokat. Egyébként az iskola semmilyen programot nem támogat anyagilag, a gyerekektől pedig szülői beleegyezést kérnek, ha részt szeretnének venni a szakkörökön.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk