Nagytakarítás Gotham Cityben – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Itt az újabb alkalom, hogy véres konflitkusokat generáljon a „ki volt a legjobb Batman?” vitatéma.

Batman (The Batman – 2022 / akciófilm / dráma)

Pontosan tíz év kellett hozzá, hogy a metroszexuális vámpír végre denevérré változzon, és egy életre kiszabaduljon abból a skatulyából, melybe Leonardo DiCapriót tuszkolták a Titanic után. Ezért Batmanként rója Gotham utcáit, mit sem törődve vele, hogy ezen tevékenységéért senki nem fizeti utána a TB-t. Ezúttal egy gyilkos nyomába ered, aki a város elitjét veszi célba, Batman pedig nyomozása során megannyi további karakterbe botlik, akik számára a farsang soha nem érhet véget.

A John Wayne Gacy-szalagok (Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes – 2022 / dokumentumfilm)

A bohócok hivatása, – legalábbis papíron – hogy jókedvre derítsék embertársaikat. De vajon mi állhat annak hátterében, hogy az esetek döntő többségében egy tarka ruhás, krumpliorrú, harsány egyed láttán nem nevetésre érzünk késztetést, hanem arra, hogy poroltóval verjük agyon őt? Nos, John Gacy még Pennywise-nál is többet tett a bohócok renoméjának lerombolásáért, példának okáért azzal, hogy valódi sorozatgyilkos volt. A John Wayne Gacy-szalagokban a notórius nevettető eredeti vallomásait hallhatjuk, valamint túlélők, egykori nyomozók és törvényszéki szakértők is megszólalnak.

Escobar (Loving Pablo – 2017 / dráma / thriller)

A víziló az egyik legviccesebb külsejű, legszerethetőbb élőlényként él a köztudatban, így joggal nevezhető az imázsépítés nagymesterének – pláne annak fényében, hogy évente több száz halálesetért felelős. Talán véletlen lenne, hogy személyiségével belopta magát Pablo Escobar szívébe? A „csórók jótevője” hazugságnak maradéktalanul bedől a kolumbiai újságírónő, Virginia Vallejo is, aki ezt követően négy éven át él a nagyüzemi porcukorgyáros kötelékében.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,441KedvelőTetszik
2,928KövetőKövetés
1,120FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés