Hirdetés

Nagyon furcsa új elektromos gitárt fejlesztenek Angliában

A Radiohead ritmusgitárosa, Ed O’Brian már javában teszteli azt az elektromos gitárt, ami az ígéretek szerint radikálisan felkavarja az elektromos gitárok piacát.

A gitár pont az ellenkezőjét csinálja, mint Max Cavalera a színpadon, aki rendszeresen csak penget, a másik kezével meg mutogat. Na a Circle Guitar megoldja a pengetést, és csak az akkordokat kell fogni, így a zenész egyik keze többé-kevésbé felszabadul, és a hangzásokat variálhatja.

Az elektromos gitár belsejében található forgókerék percenként 250 fordulatra képes, a zenész pedig mágneses pengetőkkel különböző ritmikai mintákat vihet át a lemezbe.

A londoni The Church stúdióban Ed O’Brien be is mutatta, hogyan működik, és azt mondta, hogy mindig is ilyenre vágyott.  Szerinte a hangszer rendkívüli, és az egész olyan, mintha egy új nyelvet tanulna az ember, de senki sem kérdezett rá, hogy ez akkor most azt jelenti-e, hogy újra kell tanulnia gitározni, vagy hogy ennek az elsajátításához is annyi idő kell-e, mint egy új nyelv túlélési szintjének eléréséhez.

Az önpengető Circle Guitart Anthony Dickens dizájner készítette, a hangszer számítógéppel, dobgéppel vagy digitális felületekkel is szinkronizálható. Dickens azt mondta, ha a gitár finom, organikus hangzását a lehető legpontosabbá tesszük, az eddigiektől eltérő érzésünk lesz a zenéről. A tervek szerint a Circle Guitarnak két változatát készítik el: az egy kimenettel rendelkezőket a klasszikus rockgitárosoknak, a másikat pedig, amelyen minden húr külön kimenet, elsősorban lemezproducerek számára.

Tényleg nem lehet rajta egyszerű bármit csinálni, mert az Oscar- és Grammy-díjas producer, Paul Epworth is azt mondta, hogy ez olyan fejlesztés, amely igazi kihívást jelent, hogyan is játsszunk egy hangszeren. Ennek ellenére Dickens reményei szerint a Circle Guitar kereskedelmi gyártása jövőre indulhat meg.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,321KedvelőTetszik
2,908KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk