Hirdetés
Hirdetés

Nagylemezre pályázhatnak a fiatal zenészek

Elstartolt a Petőfi Kulturális Ügynökség Petőfi Nagylemez pályázati programja. Az először tavaly decemberben meghirdetett program zenei projektek hangfelvételeinek készítésére ad lehetőséget a szakma elismert producereinek közreműködésével. A jelentkezés december 5-én indult, a nyertesek munkáját mentorként a hazai könnyűzenei élet legfoglalkoztatottabb szakemberei segítik majd.

Hirdetés

Idén is elindult a Petőfi Kulturális Ügynökség tehetséges, fiatal, feltörekvő zenészeket, előadókat mentoráló programja, a Petőfi Nagylemez 2023. Első alkalommal 2021 decemberében hirdették meg a Nagylemez programot, amely zenei projektek hangfelvételeinek készítésére adott lehetőséget a szakma elismert producereinek közreműködésével. Több száz pályázat érkezett, amelyből húsz díjazottat választottak ki. Ezek az előadók segítséget kaptak abban, hogy elkészítsék nagylemezüket.

A felhívás célja idén is az, hogy az induló előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akik segítségével létre tudnak hozni egy nagylemeznyi hanganyagot, amivel versenyképesek lehetnek a zenei piacon, bel- és külföldön egyaránt. A producer segít a nyerteseknek a zenei arculat meghatározásában és a technikai megvalósításban egyaránt. A kiválasztott előadók pedig személyre szabott ütemtervet is kapnak, hogy elkészíthessék a minimum 10 számos, legalább 35 perces hanganyagukat.

„A Mi vagyunk a saját magunk kortársai” nézőpont nemcsak a popkulturális örökségünk megismeréséről, hanem a kortárs alkotók megismertetéséről is szól. Ezért tartjuk fontosnak ezt a hiánypótló kezdeményezést, melyet a Petőfi NAGYLEMEZ Program elindításával oly módon kívánjuk elérni, hogy az új és értékteremtő produkciókat kiváló szakemberek bevonásával segítjük. A mottónk: találd meg a hangod, készítsd el a következő nagylemezed a hazai zeneipar egyik elismert producerével, mentorprogramunk keretében!”

– mondta el Dénes Adél, a Petőfi Kulturális Ügynökség popkulturáért felelős vezérigazgató-helyettese.

A zenei projektek jelentkezését a hajógyár.hu-n várják, december 5-január 15 között az alábbi linken:

Támogatások • Hajógyár.hu (hajogyar.hu)

Felkért producerek: Biksi GáborBrucker BenceDióssy Ákos, DoórGerendás DaniHundred SinsKamaKiss JózsefKosztyu JánosKozma KataLevi PassedMazán AttilaMonkeyneckNóniusz GáborPuskás DaniSimon IstvánSomogyvári DánielTemboVári GáborWeil András, Nóniusz Gábor

A Nagylemez 2022 nyertesei: Beneath my SkinBlanschCapsuleboy, ColmenaCsinszkaEx AnimaKatona PetraKolibriMirrorMocskonyi DörgőMusspellNági + BettiNapfonatÖtödik évszakPeters panSnailGardNTape Delay/ZolotoldyuusoTowpe Your Last Steps

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók