Hirdetés

Diákoknak ingyenes a neo – A Zöld Pardon heti programajánlója

neo_1.jpgA mai naptól minden hétfőn egész hetes programajánlóval jelentkezik a Lángoló Gitárokon a Zöld Pardon, ahol ezen a héten fellép többek között a spanyol Che Sudaka, a visszatérő Sing-Sing, valamint a NEO (képünkön), amelyre diákigazolvánnyal ingyenes a belépés 18 év felettieknek.

Május 14., kedd – Kard

Új lemezének megjelenése napján, azaz ma este ad koncertet a ZP-ben a Kard zenekar. A Kalapács József vezette hard rock formáció Szívemen a dal című bemutatkozó album dalai mellett természetesen a zenekar korábbi, Hard nevű változatának slágerei is felcsendülnek majd.

Május 15., szerda – Che Sudaka

Hogyan fér össze a világzene, a latinos temperamentum és a punkos attitűd? Remekül, ha valakik igazán jól vegyítik ezt a három teljesen eltérő stílust. A barcelonai Che Sudaka pedig pont ilyen zenekar, és erről mindenki a saját szemével és fülével is meggyőződhet, ha május 15-én, szerdán este ellátogat a Zöld Pardonba. Az immáron 10 éves múltra visszatekintő csapatot dél amerikai, egészen pontosan argentin és kolumbiai illegális bevándorlók alkotják, akik 2000-ben papírok nélkül léptek be Spanyolországba, hogy szerencsét próbáljanak.

Kitartó munkájuknak köszönhetően azóta valódi sikersztorit tudhatnak magukénak, hiszen utcazenekarból rendszeresen koncertező bandává léptek elő és a közönség mellett az évek során a szakma elismerését is sikerült kivívniuk.

Turnéik során Magyarországra is eljutottak már, tavaly a Sziget Világzenei Nagyszínpadán adtak fergeteges hangulatú koncertet, idén május 15.-én pedig a Zöld Pardont veszik célba, hogy minden helyszínre látogatót megfertőzzenek pozitív üzenetükkel és újra megmutassák a magyar közönségnek, hogy miért is hívják őket a világ egyik legenergikusabb és legőrültebb zenekarának          

Május 16., csütörtök  – Sing sing, bugZ

A Sing Sing a ’90-es évek egyik legnépszerűbb rockbandája volt, és a csapat még mindig hatalmas rajongóbázissal bír. A zenekar nemrégiben újjáalakult, a következő felállással: Boros Péter – dob, Csarnoki Antal – gitár, Lévai Hangyássy László – basszusgitár, Váry Zoltán – gitár, és Sipos Tamás – ének. Az új Sing Sing 2013. május 16-án, a Zöld Pardonban tartja visszatérő koncertjét, mely a “Sing Sing Visszaeső Koncert” nevet kapta. Nagy szeretettel várunk mindenkit erre a hatalmas bulira! Tudjátok: Életfogytig Rock’n Roll!

2013. május 17., péntek – Neo

18 év felett diákigazolvánnyal ingyenes!

2013.05.18., szombat –  Tigris

Amellett, hogy mostanában elsősorban a dalszerzésre koncentrálnak, évente pár koncertet tervezve félig-meddig újra aktív a szolnoki punk-rock reggae csapat, a Tigris.

Az eredeti felállásban (Szibériai, Copy Con, Maláji, Ázsiai, Bengáli, Kaszpi, Tamil, Szumátrai) újraéledő csapat tavaly jelentette meg a 2012 című 3 dalos maxiját, majd néhány ütős klub bulit is láthattak velük a szerencsések.

A csapat májusban újra Budapesten indul portyára, és most is minden adott lesz ahhoz, ami a Tigrist ismertté és elismertté tette:  a hazai színtéren teljesen egyedi módon keverik a lazább és keményebb stílusokat. Lendületes, feszes zene, dallamos refrének sok vokállal, dancehall, reggae, punk/rock-riffek és ugye a szövegek: a műfajnak megfelelően zöldek, és füstösek.

2013. május 20., vasárnap – Parno Graszt, Vojasa

A Parno Graszt együttes 1987‐ben alakult a szabolcsi Paszab községben. A több generációból álló, 9 tagú együttes zenészei mindannyian roma származásúak. A Parno Graszt lovári nyelven fehér lovat jelent, melybe a fehér a tisztaság, a ló pedig a szabadság szimbóluma.

Az együttes az autentikus cigány folklórból meríti repertoárját, hagyományos hangszereléssel, mint kanna, kanál, tambura, gitár, nagybőgő, szájbőgő, harmonika. A zenei anyagot Romániában és Szabolcs ‐ Szatmár ‐ Bereg megyében gyűjtötték, azzal a céllal, hogy megőrizzék és megismertessék a közönséggel a cigányság hagyományait, zenei és tánckultúráját. Mindazonáltal nemcsak megőrzik ezeket az értékeket, hanem új szerzeményeikkel, magyarról cigány nyelvre fordított szövegeikkel fejlesztik is a néphagyományokat

Négyévi gyűjtőmunka eredménye képen született meg 2002-ben első nagylemezük a Rávágok a zongorára komoly szakmai sikereket és nem várt ismertséget hozott a zenekar számára itthon és külföldön egyaránt. A magyarországi zenekarok közül elsőként kerültek fel az Európai Világzenei Slágerlista Top 10‐ébe (World Music Charts Europe 7. helyezés), aminek hatására az európai rádiók folyamatosan játszani kezdték dalaikat.

A zenekar második lemeze (Járom az utam, 2004) a világhírű, neves cimbalom-művész, Balogh Kálmán közreműködésével készült. Az új dalok vitalitása, frissessége, tempója ezúttal is átütő volt, a lemez apropóján a svájci Vibrations szaklap 2005‐ben a Parno Grasztot beválasztotta az Év 10 Legjobb Zenekara közé. 

A 2011-ben alakult Vojasa zenekar tagjai mind ismert zenészek, akik az oláh cigány zenét szinte az anyatejjel szívták magukba. Romano Drom, Kalyi Jag, és Nomada zenekarokban jatszottak az elözö években. Nevük jelentése “kedvvel”, amit azonnal megértünk, ha meghalljuk a zenéjüket. Vojasa új lendületet adott a magyarországi oláh-cigány zenének. Tüzes, energikus előadásmódjuk, és az ősi hangzás, kiegészítve balkáni elemekkel méltán teszi őket az urbánus cigány zene egyik legeredetibb tolmácsolóivá. A tagok gazdag zenei múltja garancia arra, hogy ez a régi hagyomány modern köntösbe öltözve kedvvel szólaljon meg, mint ahogy azt a zenekar neve is kifejezi.

További információk:  https://www.facebook.com/zoldpardon?fref=ts

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló