Hirdetés

Nagy durranások a Grammy-gálán

Az idei Grammy-díjkiosztó legizgalmasabb momentumát sajnos már kapásból az elején kiherélték. Történt volna ugyanis, hogy Joe Satriani ügyvédje mindenki szeme láttára akarta leégetni a Coldplay zenekart, mikor átnyújtja nekik azt a bírósági keresetet, amiben a legendás gitáros bepereli az angolokat plágium miatt. Satriani annyira ki van bukva rájuk, hogy az estet még filmre is rögzíttette volna, csak, hogy még nagyobb legyen a felhajtás. Mindezt persze Chris Martinék nem vállaják be, ezért ők is egy ügyvédet küldenek, aki majd átveszi az „ajándékcsomagot”.

Szóval ez a balhé sajnos elmarad, így mondjuk a Blink-182 összeállásával vigasztalódhatunk. Persze itt sem lesz teljes az öröm, hiszen zenélni nem fognak, csupán díjat átadni, de a poppunk-hívők talán megtalálják az eseményben a reménykeltő, majdani reunionra utaló jeleket.

A U2 viszont fellép, ami nem is csoda, nyomni kell most a Get On Your Boots dalukat, hogy fogyjon majd a március elején megjelenő nagylemezt. Vadonatúj klip is van hozzá.

Ami még érdekes lehet, és kissé felbolygatta a zenei világot, az a Radiohead jelölése. Az In Rainbows ugyanis épphogy 2008-as lemez. Sőt, ha nem az amerikai megjelenést nézzük, akkor nem is az, ugyanis csak Észak-Amerikában jött ki január elsején, mindenhol máshol már legkésőbb 2007 karácsonyára a piacon volt (mondjuk a Grammynél pont az USA számít). És persze azt se felejtsük el, hogy a Radiohead nagy ellensége a zeneiparnak, így az azt ünneplő rendezvényen való megjelenésük mindenképpen esemény. Persze lehet csak küldenek egy levelet, mint annak idején a Tool, amiben leírják, hogy ez az egész magamutogatás mekkora nagy szánalom, és, hogy ennek semmi köze sincs a művészethez, csak a pénzről szól, bla bla bla. Ha viszont stílusosak akarnak lenni, akkor majd ott a helyszínen intenek be mindenkinek. Mondjuk mivel elvileg játszani is fognak, így a távolmaradás kizárt, szóval inkább az utóbbira szavaznánk. Majd vasárnap kiedrül.

Amúgy csak így felsorolásszerűen, kik is lesznek még a színpadon: Paul McCartney & Dave "az összes élő legendával zenélek" Grohl, Lil Wayne, Coldplay, Katy Perry, Sheryl Crow, Charlie Haden, Robert Plant & Alison Krauss, Rihanna, Adele, Kid Rock, Jay-Z, Kanye West & Estelle stb. Tehát a sztárparádéra panaszkodni nem lehet.

Addig is itt tudja mindenki böngészni mi is ez az egész banzáj, meg elvileg ugyanitt majd egyenesben is adják a helyi idő szerint vasárnap este nyolckor kezdődő Los Angeles-i eseményt.

Még több Popcorn

Connect funkcióval újít a Tidal

A streamszolgáltatás saját alkalmazását használhatjuk akár a CD-nél is jobb minőségű zenehallgatásra.

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.

Eladó a Bárányok hallgatnak című filmből ismert horrorház

Buffalo Bill házát egész olcsón meg lehet venni.

Kommentek

35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Flying Angels – Jön az új Trottel-lemez, itt egy dal róla

Természetesen a Talayapa projekttől is markánsan új megszólalásra számíthatunk.

Időkapszula 2000-be – 20 éves a Linkin Park debütalbuma

Minden idők egyik legsikeresebb debütlemeze ez, és az egyik legfontosabb alapműve nemcsak a felemás megítélésű nu-metal hullámnak, hanem az egész ezredfordulós popkultúrának.

A nők jogaiért küzd egy igazi girl power csajbanda Nyugat-Afrikából

A 10-17 év közötti lányok a zenéjükkel hívják fel a figyelmet az egyenlőtlenségre egy olyan helyen, ahol egyébként iskolába sem járhatnak.
00:03:34

A Scooter nem tud hibázni – Itt van 2020 himnusza

Zseni zene, zseni klip, zseni szöveg.

Jön az új Sigur Rós-lemez, de nem olyan, amilyet gondolunk

Egy 2002-es különleges projektjük felvételét adják most ki.