Hirdetés
Hirdetés

Nagy durranások a Grammy-gálán

Az idei Grammy-díjkiosztó legizgalmasabb momentumát sajnos már kapásból az elején kiherélték. Történt volna ugyanis, hogy Joe Satriani ügyvédje mindenki szeme láttára akarta leégetni a Coldplay zenekart, mikor átnyújtja nekik azt a bírósági keresetet, amiben a legendás gitáros bepereli az angolokat plágium miatt. Satriani annyira ki van bukva rájuk, hogy az estet még filmre is rögzíttette volna, csak, hogy még nagyobb legyen a felhajtás. Mindezt persze Chris Martinék nem vállaják be, ezért ők is egy ügyvédet küldenek, aki majd átveszi az „ajándékcsomagot”.

Szóval ez a balhé sajnos elmarad, így mondjuk a Blink-182 összeállásával vigasztalódhatunk. Persze itt sem lesz teljes az öröm, hiszen zenélni nem fognak, csupán díjat átadni, de a poppunk-hívők talán megtalálják az eseményben a reménykeltő, majdani reunionra utaló jeleket.

A U2 viszont fellép, ami nem is csoda, nyomni kell most a Get On Your Boots dalukat, hogy fogyjon majd a március elején megjelenő nagylemezt. Vadonatúj klip is van hozzá.

Ami még érdekes lehet, és kissé felbolygatta a zenei világot, az a Radiohead jelölése. Az In Rainbows ugyanis épphogy 2008-as lemez. Sőt, ha nem az amerikai megjelenést nézzük, akkor nem is az, ugyanis csak Észak-Amerikában jött ki január elsején, mindenhol máshol már legkésőbb 2007 karácsonyára a piacon volt (mondjuk a Grammynél pont az USA számít). És persze azt se felejtsük el, hogy a Radiohead nagy ellensége a zeneiparnak, így az azt ünneplő rendezvényen való megjelenésük mindenképpen esemény. Persze lehet csak küldenek egy levelet, mint annak idején a Tool, amiben leírják, hogy ez az egész magamutogatás mekkora nagy szánalom, és, hogy ennek semmi köze sincs a művészethez, csak a pénzről szól, bla bla bla. Ha viszont stílusosak akarnak lenni, akkor majd ott a helyszínen intenek be mindenkinek. Mondjuk mivel elvileg játszani is fognak, így a távolmaradás kizárt, szóval inkább az utóbbira szavaznánk. Majd vasárnap kiedrül.

Amúgy csak így felsorolásszerűen, kik is lesznek még a színpadon: Paul McCartney & Dave "az összes élő legendával zenélek" Grohl, Lil Wayne, Coldplay, Katy Perry, Sheryl Crow, Charlie Haden, Robert Plant & Alison Krauss, Rihanna, Adele, Kid Rock, Jay-Z, Kanye West & Estelle stb. Tehát a sztárparádéra panaszkodni nem lehet.

Addig is itt tudja mindenki böngészni mi is ez az egész banzáj, meg elvileg ugyanitt majd egyenesben is adják a helyi idő szerint vasárnap este nyolckor kezdődő Los Angeles-i eseményt.

Advertisement
39,005KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló