Hirdetés
Hirdetés

Megkapta Kossuth-díját Nagy Feró és Tátrai Tibor is

Áder János köztársasági elnök idén is átadta a Kossuth-díjakat, igaz március 15-éről augusztus 20-ra halasztva a személyes találkozást. Az elismertek közül kiemeltük a Lángoló tematikájába leginkább passzolókat, és érdemeik leírását is, amihez az MTI-t használtuk forrásként.

Hirdetés

NAGY FERÓ énekes, zeneszerző, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere Magyarország számára kivételesen értékes pályafutása során a magyar rockzenei élet emblematikus alakjaként egyedi stílusával generációk ízlését formáló és a rendszerváltoztatás korának fontos témáit a zene nyelvén megszólaltató, sokoldalú előadó-művészete elismeréseként.

A Kossuth-díjjal kitüntetett Nagy Feró énekes, zeneszerző, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere az állami kitüntetések ünnepélyes átadásán az Országházban 2021. augusztus 20-án.
MTI/Kovács Attila

TÁTRAI TIBOR „TIBUSZ” Liszt Ferenc-díjas gitárművész, zeneszerző, érdemes művész, a Tátrai Band, a Magyar Atom, a Latin Duó, a Boom Boom és a Tátrai Trend zenekarok alapítója és vezetője Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása, a magyar könnyűzenei életben egyedülálló, virtuóz gitártechnikájával, valamint a bluestól a jazzen át a latin zenéig számos műfajt magába foglaló, stílusteremtő előadó-művészete elismeréseként.

A Kossuth-díjjal kitüntetett Tátrai Tibor „Tibusz” Liszt Ferenc-díjas gitárművész, zeneszerző, érdemes művész, a Tátrai Band, a Magyar Atom, a Latin Duó, a Boom Boom és a Tátrai Trend zenekarok alapítója és vezetője az állami kitüntetések ünnepélyes átadásán az Országházban 2021. augusztus 20-án.
MTI/Kovács Attila

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók