Művészellátó – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Heti filmajánlónkból két mozi könnyed és emészthető, akár egy zsák százas szeg, egy pedig szimplán nyomasztó.

anyám! (mother! – 2017 / pszichológiai / dráma)

Egy hivatásának élő költő és egy anyai álmokat dédelgető nő új házba költözik, ám máris elcsépelt, ám ideális alapanyagot szolgáltatna ahhoz, hogy rémisztő jelenségekre legyenek figyelmesek új lakhelyükön. Ám Tupperware-edényekkel zsonglőrködő házidémon helyett egy másik házaspárt kapnak a nyakukba, akik megannyi kellemetlenséget és metaforahegyet zúdítanak rájuk. Aronofskyból előtört a mélyen eltemetett Tereskova, vagy ez filmográfiájának legpunkabb, egyben egyik legerősebb darabja? (Igazán nem szeretnénk senkit ez utóbbiról győzködni, de kénytelenek vagyunk.) (HBO Max)

Téli menedék (The Lodge – 2019 / pszichológiai / horror)

Richard egy napon értesül arról, hogy exneje többé nem osztozik vele a gyermekneveléssel járó örömökben, mivel az asszony főbe lövi magát. A férfinek ekkor ragyogó ötlete támad: a lurkókkal karöltve a tél közepén elutaznak a családi víkendházba, ami kiváló alkalomnak bizonyul majd arra is, ágyékainak gyümölcsei összemelegedjenek Grace nevezetű pótanyjukkal is. Rövidesen rá kell döbbennie, hogy a közösségteremtésre irányuló készségei kisebb hiányosságokkal bírnak. (Másnapos januári vasárnapokra halmozottan ajánlott kedélyjavító mű.) (Netflix)

Utazók (Passengers – 2016 / sci-fi)

Az Avalon űrhajó 120 éven át siklik a kozmoszon át úti céljáig, ahol utasai új életet kezdhetnek. Bár egyes szakemberek már serényen dolgoznak azon, hogy négy hónappal lerövidíthessék a hasonló túrákat, az érintetteknek édesmindegy, ugyanis hibernált állapotban nem érzékelik az idő múlását. Csakhogy a programba hiba csúszik (vagy épp az óvatlan takarítónő húz ki a falból egy dugót), mikor a lefagyasztott utasok közül kettő felenged. És bár az utazásból már csak laza 90 év van hátra, mégis stresszként élik meg a helyzetet. (HBO Max)

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés