Hirdetés
Hirdetés

Mr. Monday’s 7 Personalities – premieren a Woodoo Mind új dala

A Woodoo Mind egy 2018 óta működő kooperációs projekt, amiben Hegedűs Dániel gitáros és Felszegi Dalma billentyűs különböző stílusú számaikhoz mindig más és más előadókat hívnak meg. A dalok vázait ők írják és ehhez keresnek olyan zenésztársakat, akik egyéniségét el tudják képzelni az adott számhoz. Single-jeik mellett két kislemezük jelent meg Fragments és Omnivore címmel. Ezúttal egy single-t hoztak ki egy lyrics videó kíséretében. A dalban közreműködik Pleszkán Écska énekesnő, Géczy Viktor gitáros, Megyaszay István basszusgitáros, illetve Erdei Koppány dobon és Sonkovics Lóránd trombitán.

Dalma:

„A dal megszületésének motivációja abból fakad, hogy szerettünk volna Viktorral egy közös funk dalt, amiben teret adhatunk az általunk nagyon kedvelt játékstílusának. Fontosnak tartottam, hogy mindenki kibontakozhasson a dalban, belecsempészhessék saját ötleteiket, de mégis koherensek legyenek a szólamok, vezessék a hallgató figyelmét. Ebben Dani nagy segítségemre volt keverés szempontjából is, valamint a trombita szólamokat is ő írta. Izgalmas volt, hogy miként formálódik a dal, pl. Megya bass line ötlete a pre-chorusra teljesen más karaktert kölcsönözött neki. Ez a projekt célja is, hogy mindenki játékstílusa érvényesüljön és ezáltal akár egy teljesen más színezetet kapjon a dal. Egyértelmű volt számomra, hogy kiket hallanék szívesen dalban, mindnyájukat ismerem néhány éve, Écskával, Koppánnyal és Sonkával már dolgoztunk is együtt előtte több projektben. A dalhoz mindenképp szerettünk volna egy animációt, amiben a dalokban elhangzó férfi karakterek karikírozva jelennek meg, ez Lina és Roland érdeme, mi imádjuk.

Nagyon élvezetes és kreatív munkafolyamat volt.”

Écska:

„Nagyon változó a dalszerzési metódusom, van, amikor egy kész harmóniamenetre írok, de alapvetően jobban szeretem, ha a fő mondanivaló megvan és egy 80-90%- os szövegvázlat készül el első körben, a szöveg és a dallam kéz a kézben, egyszerre születik meg. Egyébként a dalszöveget nem egy konkrét szituáció inspirálta, nem is találkoztam még-legjobb tudomásom szerint-konkrétan több személyiséggel rendelkező személlyel, de olyan már volt, hogy több randipartnert szívesen “egybeszerkesztettem” volna egy férfivá.

A Woodoo Mind formációval szerintem egy nagyon gördülékeny brainstormingon vagyunk túl, amit mind élveztünk. Én egészen biztosan remekül szórakoztam. Úgy gondolom pont az szép ebben, hogy az embernek fogalma sincs, hogy a másik milyen elemet dob majd be a játékba és mi sül ki ebből az egészből. Kalandvágyó emberek játéka ez, nekem fekszik. Imádom ezt a koncepciót! Nagyon friss, izgalmas, mindenképpen motiváló. Engem is újfajta megközelítésre inspirált.”

Dani:

„Egy nagyon izgalmas munkafolyamaton vagyunk túl, amelyben azt hiszem sikerült méginkább kiszélesíteni a projekt koncepcióját, a rengeteg meghívott session zenésszel. Ezúttal nagyobb teret adtunk az egyes meghívottak kreatív inputjának a szólamok tekintetében, így egy minden korábbinál kollaboratívabb jellegű dalszerzési folyamat született. Nagyon inspiráló volt látni, ahogy a különböző emberek újabb és újabb ötleteket társítanak a dalhoz és izgalmas kihívás volt ezt a ötlet dömpinget egy koherens egésszé össszefésülni.”

Lina:

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Dalma és Dani megbízott engem a lyrics videó elkészítésével. Mivel rajzban nem vagyok annyira erős, számomra nem volt kérdés, hogy egy nagyon jó barátomat, Rolit kérem meg a rajzok elkészítésére. Rolit azonnal megihlette a dal, örömmel vállalta el a feladatot. Miután a terveket megbeszéltük Dalmáékkal, neki is láthattunk a munkának. Roli rajzolt, én animáltam, és végül az igen nehéz feladat az elemek összerakása volt a videóvágó programban. Éjjel-nappal vágtam, de végül elkészült a remekmű. Számunkra nagyon nagy kihívás és gyakorlás volt, mert még sosem csináltunk ilyet. Remélem mindenki tetszését el fogja nyerni, mert szívünk-lelkünk benne van!”

Roland:

„Ez egy kifejezetten izgalmas, kreatív folyamat volt, ahogy megálmodtuk a vizualitást mely hangulatában tökéletesen passzol a lendületes zenéhez.

Mr. Monday ábrázolásában az jelentett kihívást, hogy nem egy konkrét alakot kellett létrehozni, hanem hét személyiségét.

Mindegyik sziluettnek legfontosabb feladata az volt, hogy tökéletesen tükrözze az adott személyiséget és megragadni egy adott személyiség eszenciáját egyetlen alakban nem könnyű feladat.

Mindehhez pedig megfelelő stílust is kellett találni, ami könnyed, kellően kifejező, de nem fáraszt túl sok részlettel. A visszajelzések után örömmel mondhatom, hogy ez sikerült és remélem még sok embert meg fog ragadni Mr. Monday valamely oldala, ha épp nem az összes.”

A dal

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,040KövetőKövetés
3,350FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók