Hirdetés

Mr Groxx, a hörcsög, aki népszerűbb befektetési tanácsadó, mint az emberek

Két dolog miatt híres Mr Groxx, az egyik az, hogy sok esetben jobban fektet be és nagyobb a hozam, amit elér, mint sok befektető, a másik az, hogy egy hörcsög.

Az üzletember-rágcsálónak a klasszikus ketrece mellett található az irodája, minden nap, amikor beér dolgozni, elindul a Twitchen egy livestream, és a Twitter-oldala is értesíti a követőket, hogy elindult az értékesítés. Ő dönti el, mikor sétál át az irodájába, hogy meddig marad, és hogy egyáltalán mennyit dolgozik, nincs felettese, vagyis teljesen a maga ura a munkaidő szempontjából. Ami egy átlagos szemlélőnek sima mókuskeréknek tűnik, az Mr Groxx számára az üzleti döntések mozgatórugója, annak segítségével dönti el, hogy melyik kriptovalutáról hoz éppen döntést. Megáll valamelyiken a kerék, majd Mr Groxx vagy az eladás vagy a vásárlás nevű alagúton megy át, attól függően, hogy mit kellene kezdeni a valutával. Minden alkalommal, amikor átmegy a hörcsög valamelyik alagúton, a rendszer el is végzi a tranzakciót.

Mr Groxx gazdái, vagyis emberi segítői két harmincas éveiben járó német férfi, akik azt érezték, hogy nagyon felment minden ára, és egyre nehezebben tudnak spórolni. Nemcsak ők vannak így vele, hanem az ismerőseik is.

Úgy tűnik, hogy a generációnk egy részének nincs más lehetősége, mint hogy a megtakarításaikat kriptovalutákba fektesse, többségnek azonban fogalma sincs, mi alapján

– mondta a hörcsögös csatorna egyik atyja, aki a barátaival azon poénkodott egyszer, hogy vajon egy hörcsög képes lenne-e okosabb döntéseket hozni kriptovalutaügyben, mint az emberek.

A befektető hörcsög június 12-én indította a bizniszt: 326 eurónyi vagyonról döntött, és az első hónapban veszteséges volt a kereskedelem, de hát mindenkinek el kell kezdeni valahol. Mostanra viszont 20 százalékkal nőtt a portfóliójának értéke, amivel lepipálta Warren Buffet cégének teljesítményét, ahogyan a világ legnagyobb tőzsdéit is. A hörcsög egyébként 30 kriptovaluta közül választ, és 20 eurós értékben kereskedik, a mögötte álló emberek pedig nem győzik hangsúlyozni, hogy ez nem egy klasszikusan működő befektetési tanácsadás, vagyis ne a hörcsögre alapozzák a pénzügyi jövőjüket. Igaz, az elmúlt időszakban úgy tűnik, nagyon is jól járt, aki Mr Groxxra bízta pénzügyeit, de minden sikerszériának vége szakadhat egyszer.

A csatornát üzemeltető emberek szeretnék megőrizni anonimitásukat, ugyanakkor szerintük nincs abban semmi rossz, ha a hörcsögnek hála olyan emberek szeretnék megérteni, hogy mondjuk mi az a blockchain, akik ezelőtt a világból is kirohantak volna, ha meghallják ezt a szót. Szeretnék tovább fejleszteni a dolgot, mert az azt jelentené, hogy Mr Groxx is több mindennel tud játszani.

Mi az az NFT, amin milliókat lehet keresnie a zenészeknek és művészeknek?

 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk