Hirdetés

Most akkor kié az Entombed neve?

lg-petrov-and-converge.jpg

Nem sok szomorúbb dolog van, mint peres ügyekről írni egy zenei oldalon, de hát néha ez is előfordul. Nemrég hírt adtunk arról, hogy az évek óta tartó bírósági ügy lezárásaként LG Petrov ellenében a három alapítótag, Nicke Anderson dobos, valamint Uffe Cederlund és Alex Hellid gitárosok kapták az Entombed névhasználati jogát. Most úgy tűnik, a helyzet nem ilyen egyértelmű, az énekes állítása szerint ugyanis a bíróság döntése nem ad kizárólagos használati jogot a többieknek.

Helene Hillerström Miksche, az Entombed A.D. jogi képviselője szerint a korábban közzétett hírek pontatlan információkat tartalmaznak, és bár a bíróság mostani döntése sok tekintetben kedvezőtlen és érthetetlen számukra, a még nem jogerős és megfellebezhető ítélet nem jelenti azt, hogy Hellidék lesznek a név kizárólagos tulajdonosai. A helyzet nem tekinthető teljesen tisztázottnak, annál is inkább, mivel a frontember 2014-ben egyszer már elnyerte a névhasználat jogát. Ezt a döntést aztán Alex Hellid gitáros megfellebbezte, majd idén Entombed márkajelzésű italokat dobott piacra, amit aztán a másik fél hivatalos úton kifogásolt meg, mondván, Hellid összezavarja a közönséget ezzel a lépéssel, de a Svéd Szabadalmi és Regisztrációs Hivatal ezt a keresetet elutasította. Tovább nem részletezném a dolgot, ugyanis ha másfél percnél tovább olvasok bármilyen hivatalos szöveget, akkor Homer Simpsonhoz hasonlóan egy cintányérozó majom kezd ugrándozni a fejemben. A lényeg, hogy LG és az Entombed A.D. most peren kívüli megegyezést kezdeményeztek, és őszintén remélem, hogy sikerrel járnak, mert ez a történet egyáltalán nem death ‘n roll.

Az eredeti tagok Entombedje két héttel ezelőtt debütált élőben, az LG-féle verzió meg gyakorlatilag 2014 óta folyamatosan turnézik, és két, egyébként igen jól sikerült lemezt is kiadtak a módosított néven. Eszünk ágában sincs senki mellett érvelni, hiszen Andersson, Hellid és Cederlund voltak azok a dalszerzők, akik a svéd alapbanda legfontosabb dalait kivétel nélkül megírták, ugyanakkor kifejezetten tanulságos elolvasni, mit gondol LG a helyzetről:

“Nem volt más választásunk, hiszen új album nélkül nem lehet turnézni. Illetve lehet, de hét év szünet két lemez között nevetségesen sok. Szóval mi azt tettük, ami a zenekar számára helyes volt, és továbbra is ezt tesszük: kiadtuk az új lemezt, turnéra mentünk, hogy jól érezzük magunkat a barátainkkal, és ennyi az egész. Túl sok volt a sírás és a nyafogás mindenféle dolog miatt. Vannak olyan emberek, akik otthon akarnak maradni, ilyenkor félre kell állni, és hagyni a másikat, hadd tegye a dolgát. Két betűt adtunk hozzá a névhez, de ettől még ugyanaz a zenekar vagyunk, csak olyan arcok nélkül, akik otthon akarnak maradni, és millió évig tart előrukkolniuk egy új riffel. (…) Ezer ember ezer dolgot gondol erről, jót is, rosszat is. De mi azt tettük, amit helyesnek éreztünk. Itt vagyunk, turnézunk, és ez a legfontosabb. Hagyjuk a gyerekeskedést, és játsszuk a metált.”

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
874FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló