Hirdetés

Most egy ausztrál bank lopta el az Omega slágerét

Vasárnap a kecsap.hu vette észre, hogy az ausztrál Westpac bank felhasználta az Omega Gyöngyhajú lány című dalát az új reklámjában:

Azóta az Index elérte Kóbor János Omega-énekest, aki elárulta, hogy nem tudtak erről a felhasználásról:

Ami az ausztrál reklámot illeti, egy banknak csak van pénze jogdíjra. Ha nincs, akkor ez bankrablás – a bank rabolta ki az Omegát. Talán nekünk is lesz egy revanslehetőségünk, de azért nem megyünk el hozzájuk bankot rabolni.

– mondta Kóbor az Indexnek. Azt is elárulta, hogy mivel a hangfelvétel jogaival a kiadó rendelkezik, így ők is bejöttek a képbe, amellett, hogy a dalszerzőknek (Presser Gábor, Adamis Anna) és a dalban játszó zenészeknek is jár ilyenkor jogdíj.

Ugyanez volt akkor, amikor Kanye West használta fel egy dalában a Gyöngyhajú lányt. A rapper-producer állítólag egy étteremben hallotta a dalt, és innen jött az ötlet, hogy be kéne építeni az egyik szerzeményébe. (Kóbor egyébként itt azt mesélte, hogy West egy turné alkalmával járt a chicagói étteremben, csakhogy West atlantai születése ellenére chicagói, szóval nem kellett turné ahhoz, hogy ott menjen étterembe.)

A westes esethez kapcsolódóan még azt mesélte Kóbor az Indexnek, hogy

Valahogy megszerezték, megcsinálták a saját számukat, amibe beépült a mienk, és ezzel hirdették az új lemezt. Amikor jelentkeztünk, nem volt semmi gond, azt mondták, hogy már várták, mondjuk, mit szeretnénk. Kicsit körbekérdezősködtem a kinti haveroknál Brian Maytől a Scorpions-tagokig, hogy mi ilyenkor a szokás. Azt mondták, nincs szokás. Mondjunk egy nagyot, ők mondanak egy kisebbet, aztán majd megegyezünk. Így is történt.

Az Omega énekese még hozzátette, hogy

Ha a kérdéses reklámban az eredeti számot használták fel, tehát nem átdolgozásról van szó, akkor érdemes lépni, hiszen az eredeti felvétel a mai napig a számok legnagyobb értékű utólagos felhasználása.

Egyes meg nem erősített sajtóhírek szerint a Kanye West-es felhasználásért összesen 100 ezer dollárt kaptak a dalszerzők, zenészek és a kiadó.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,449KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk