Hirdetés
Hirdetés

Moon Duo az A38 Hajón

moon-duo.jpgTavaly februárban lépett fel az A38 Hajón a kaliforniai pszichedelikusrock-zenekar, a Wooden Shjips. Idén nyáron az együttes alapító-frontembere, Ripley Johnson visszatér a hajóra, hogy feleségével közös duójának, a Moon Duo nevű formációnak legújabb lemezét mutassa be. A márciusban megjelent Shadow of of the Sun gyönyörű, szuggesztív, hipnotikus drone lemez, így aztán komoly koncertélményre lehet készülni. Ahogy egy éve a Wooden Shjips, úgy a Moon Duo is először az A38 Hajón lép fel Magyarországon.

A San Franciscó-i pszichedelikus színtér egyik kulcsfigurája, a gitáros-énekes Ripley Johnson 2006-ban alapította „híresebbik” zenekarát, a Wooden Shjipst. Ám alig három évvel később belekezdett egy másik projektbe japán származású feleségével, Sanae Yamadával. A Moon Duo szigorú, repetitív és szuggesztív drone-rockja hamar kultikus tiszteletet hozott a párnak. Furcsa amalgám a Moon Duo zenéje: miközben az effektezett, dúsan zengő gitárok, a szintiszőnyegek, az analóg hangszerek egészen organikus hangzást hoznak, ezek alatt monoton zuhognak a programozott alapok. Az első EP-ken és nagylemezeken Johnsonék tökélyre fejlesztették az igazán nem bonyolult, ám megunhatatlan receptet. A Moon Duo zenéje úgy repetitív, hogy közben egy percig sem unalmas, a faék egyszerűségú, pár hangból álló, körkörösen ismétlődő riffeket – vagy inkább rifftöredékeket – hallgatva pár percen belül garantált az elszállás.

Legutóbbi, március elején megjelent nagylemezét, a Shadow of the Sunt már dobossal játszotta fel az időközben Portlandbe költözött házaspár. A végeredmény: sűrű, feszes, kegyetlenül elszállós anyag, amiben ott fortyog a pszichedélia, space-rock, minimalista drone, new wave, de még teljesen kiforgatott, puttyogós űrdiszkó is. A koncerthez némi háttéranyag: az A38 Hajó blogján megjelent tavalyi Ripley Johson-interjú, amiben szó esik a Moon Duóról is:

Wooden Shjips | A klasszikus rockzenén nőttünk fel

A Moon Duo először Magyarországon, az A38 Hajón!

Moon Duo (USA)

2015. július 17., péntek 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3000 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján

(www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Advertisement
39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló