Hirdetés
Hirdetés

Monarchia Fest az R33-ban

Napokon.jpg

Holnap és holnapután egyfajta magyar-osztrák zenés ismerkedési estet rendeznek Budapest egyik független kultúrműhelyében. A kétnapos Monarchia Festen mindkét országból számos feltörekvő zenekart láthat az újdonságokra nyitott közönség. Aki a fesztiválszezon közepén szívesen meghallgatna pár friss hangzású zenekart, annak érdemes most hétvégén az R33 felé vennie az irányt.

Mostanában egyre több külföldi zenekar fordul meg az R33 háza táján. Volt mostanában maláj crust-punk, USA punk, közép-európai post-rock, francia noise és még a messzi Ausztráliából is vetődtek zenekarok errefelé az Astral Space Fest keretein belül. Aki ott volt ezeken a koncerteken, nagyon jó koncerteket láthatott, és tapasztalhatta, hogy gyakran a kevésbé ismert zenekarok is képesek meglepni a közönséget.

Most szintén egy ilyen kezdeményezésre kerül sor, mégpedig július 12 és 13-án, amikor is egymásnak dől osztrák és magyar, hogy együtt ünnepeljék az egykor oly dicső múltat. Szerencsére erről szó sincs, csupán csak egy utalás az osztrák-magyar viszony ápolására, amibe az R33 belevágta nagy kulturális fejszéjét. Az eseményt Monarchia Fesztivál néven lehet nyomon követni és nem kisebb dologra történik kísérlet, mint hogy két nap alatt 6 osztrák és 5 magyar együttes mutatkozhasson be a nagyérdeműnek. Egyfajta zenei csereprogramról van szó, ugyanis később ezek a zenekarok majd Ausztriában egy hasonló rendezvényen vesznek majd részt.
Lesz itt minden stílusból képviselő, egész kis zenei kavalkád a metaltól a popig és vissza, különböző megközelítésekben. Az itthoni bandák közül a korelnök Napokont és az ifjútitán Blahalouisianat már nem kell bemutatni, de lesz itt még az R33 idei tehetségkutatóján feltűnt két feltörekvő csapat, a Tündérvese és a Monroe, valamint a tavalyi mezőnyből a Missy Cage.

Napokon – Barabbas

Osztrák részről pedig az újabb bandák bemutatása a cél: még egyik banda sem játszott Budapesten ezelőtt, kivéve a The Overalls-t, akik a szlovén Siddharta-val nyomtak egy igen meggyőző koncertet még a télen, szintén az R33-ban. Lesz metalba oltott hiphop az eisenstadt-i NA15 képviseletében, melodikus rock a Ruben Dimitri-től, aztán jön a Seek & Destroy humorral jócskán beoltott metal-core-jával, az altrockosabb This Is Not Mailand és végül, de nem utolsó sorban a dallamosabb metalban mozgolódó A Caustic Fate.

NA15 – Klarstellung

Aki szeretne megismerkedni a mostanában feltörekvő osztrák és magyar zenekarokkal, annak mindenképpen ott a helye a kétnapos fesztiválon.

Részletes program:

Július 12., péntek
18:00 MONROE (H)
19:00 RUBEN DIMITRI (A)
20:00 MISSY CAGE (H)
21:00 NA15 (A)
22:00 BLAHALUISIANA (H)
23:00 SEEK & DESTROY (A)
Július 13. szombat:

19:00 TÜNDÉRVESE (H)
20:00 CAUSTIC FATE (A)
21:00 THIS IS NOT MAILAND (A) 
22:00 NAPOKON (H)
23:00 THE OVERALLS (A)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/592603477447083/?fref=ts

R33 Facebook: https://www.facebook.com/R33Cafe?fref=ts

Advertisement
38,981KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló