Hirdetés
Hirdetés

Modern Love – Hallgasd meg a Baron Mantis teljes második albumát!

baron_mantis.jpg

Modern Love címmel ma jelenik meg a Baron Mantis második nagylemeze. A tizenhat dalt tartalmazó album számtalan aktualitásra, a social mediára, a világpolitikai összefüggésekre, a modern kor felgyorsulására és a szelfimániára reflektál. A Lángoló Gitárok olvasói most a teljes lemezt meghallgatják, és a zenekar be is mutatja nektek az anyagot dalról dalra. 

2015 végén, pár hónapos közös zenélés után Davey Mantis (ének, gitár, dalszövegek) és Victor Mantis (dob, vokál), azaz a Baron Mantis egy borzasztó erős lemezt adott ki vis-á- vis címmel. Sokan rögtön hanyattvágódtak a tökös, nyers stoner rocktól, aminek az volt az igazán különlegessége, hogy ketten követték el. Azóta a Baron Mantis sok helyen bemutatkozott, turnéztak a Hiperkarmával, és az idei nyáron végigszántották a nagy fesztiválok színpadait. A turnézás során igyekeztek és igyekeznek a környezettudatosságot is szem előtt tartani. Természetesen Szegedre nem tudják a ládáikat biciklivel szállítani, de amikor lehet, másik bandával szerveződnek össze az utazásra. Így történhetett, hogy Bérczesi Robiékkal, a Dope Calipsoval, és a Billoggal is közösen vágtak neki egy-egy klubbulinak, fesztiválnak. Időközben az elmúlt másfél évben impulzusai egy új nagylemezt is eredményeztek.

A frontember Davey Mantis így beszélt a Cseh Tamás Program által támogatott Modern Love című nagylemezről: 

24 dal készült el, ebből 16 került a Modern Love című lemezre  Nóniusz Gábor hangmérnökölte és producerelte az anyagot, és a debütáló albumhoz képest még teltebb, mocskosabb és csupaszabb lett. Az elmúlt időszakban rengeteg hatás ért, ezek megmutatkoznak mind a dalszövegekben, legyen az a modern kor felgyorsulása, a szelfimánia, a social media vagy a sekélyesség. A Baron Mantis-ból időközben Victor átigazolt a Brains-be, ezért a szeptember 23-i ingyenes lemezbemutató egyben a búcsúbulija is lesz. A koncert a belvárosi Robotban zajlik, ahol a Tündérvese és a Polvere is fellép aznap este.

 Most pedig hallgassátok meg a lemezt dalról dalra! 

A frontember így mutatta be nekünk a Modern Love dalait: 

Gold: A bulinegyed háborús övezetének himnusza, a terelés vége, az elkövetkező út meghatározása, az album nyitása. Didgeridoo küldi útjára az albumot, ami az egyik legősibb és primitívebb hangszer. Gold, mint érték, mi az érték, – az aminek értéket tulajdonítunk. Amikor már kitomboltad magad és nem tudsz magadba több dolgot tömni, váltani kell. Ami tegnap érték lehet, hogy ma már nem. Értéket kell találni, meghatározni morális álláspontunkat, el kell engedni az első album nyújtotta sérelmeket és vigaszokat. 

Flow: a művész magánya, az alkotás kirekesztettsége, az introvertáltság kapcsolati szinten való viadala a normalitással. A normalitás megöli a ’Flowt’, az alkotás impulzív, hirtelen jön, teret követel és elszigetel, máskor meg elhalmozza azt, aki a közelben van, akihez tartozunk.

Mountain: Maghasadás, Nap, sugárzás, mászás, súly, Sziszifusz, határ, torzulás, skizofrénia, Gregor Clegane

Pretend: Leppattanó, szex, vágy, indulat, téboly, szerelem, fétis, fájdalom.

Begging at Your Door:  A hitre nyitás, Isten előtt leborulás, vezeklés, megtérés. Mihez kezdesz, amikor azok a dolgok, amik eddig működtek, már csak méregként hatnak?

Gone: Az élet rövid, a nem megélt élet fenyegetése félelmetes, harag a halandóságra-száguldó kocsi az éjszakában kivilágítatlan úton.

Rock-Paper-Scissors:  akár egy érmét is feldobhatnánk, de legyen inkább kő, papir, olló. Mire várunk még?! Történjen már valami.

Modern Love:  A szeretet mint árucikk, marketing szlogen, zsarolás eszköze, valamint értelem/érzelem torzulás.

Big Black Dog: Depresszió, elmebaj felismerése és megszemélyesítése. 

Retaliation: Az erő visszavétele, ellencsapás mérése, a kényelemnek, középszerűségnek hadat üzenünk. Vájtfülű zeneszakértőknek talán eszébe juthat a dalról egy bizonyos Queens Of The Stone Age és a No One Knows. 

Galaxy: Révbe érés, hazatérés, megnyugvás, béke, emlékezés (stúdió trivia: dob sound és flow- Led Zeppelin fool in the rain)

Centurion: az elszigeteltség összeköt minket. – anime, távol-kelet, Dél-Afrika, Asterix, Római birodalom bukása, vajon felülemelkedünk egyszer? Olyan sok a szín, mégis oly fakó képet festünk, modern kor, technológiafóbia.

Who Do You Love? Ha vége a zenének kinek marad széke és mit kezd vele? (székfoglaló játék) Mohóság, irigység, habzsidőzsi, felelőtlenség, egó. Vihar jön…

További infók a lemezbemutató koncert Facebook-eseményén

Advertisement
39,005KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló