Hirdetés

Modern autósrádiót mutatott be a Spotify

Autós dolgot mutatott be a Spotify, ami a cég első eszköze, és most azok, akik Amerikában élnek, ingyenesen hozzájuthatnak, mert még mindig elég kísérleti jellegű a dolog. Azért nevezzük autós dolognak, mert a Spotify sem vitte túlzásba a névadás körüli kreativitást, és egyszerűen Car Thing az új eszköz neve.

Az új eszközzel a Premium előfizetőket célozzák be, és a lényege, hogy vezetés közben is nagyon egyszerűen irányítható legyen, leginkább hangvezérléssel, vagy sokkal egyszerűbben, mintha a telefonját nyomogatná valaki.

A koncepciót még 2019-ben kezdték tesztelni, a végleges verzió érintőkijelzőt kapott és egy bazi nagy gombot, valamint négy kisebbet a gyorsmenühöz, ami a kedvenc zenéhez, podcastekhez vagy playlistekhez vezet.

Így néz ki a szett. Fotó: Spotify

Nem lehet mindenki gazdag

Nagyjából ez a Spotify válasza azoknak, akiknek az volt a reakciójuk az eszközre, hogy de minek kell egy ilyen az Apple CarPlay vagy az Android Auto idejében. A cég szerint az Egyesült Államokban az autók átlagéletkora valójában 11 év, az élettartamuk pedig átlagosan 18 év, vagyis a fentebb említett újítások csak azoknak jelentenek valamit, akiknek újabb típusú autójuk van.

Ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg olyan autó van az utakon, amikben a modern szórakoztató és információs rendszerek nem érhetőek el.

A Car Thing pont erre szeretne választ adni, és lehetőséget biztosítani arra, hogy új autó nélkül is meg lehessen tapasztalni, hogy nagyjából milyen élmény lehet egy ilyen szórakoztató központ, vagyis hogyan lehet a telefon helyett egy kifejezetten a célra szánt eszközön keresztül hallgatni a zenét.

A hangcuccot nyilvánvalóan nem pótolja, vagyis akiknek az eleve borzalmas, ezzel a kütyüvel sem lesz sokkal jobb. 

Az autó hangrendszeréhez bluetoothon vagy AUX-, USB-kábellel lehet csatlakozni, és különböző módokon lehet rögzíteni a műszerfalhoz is, hogy kézre álljon. A kezelőfelület nagyon hasonlít a mobilos alkalmazás felületéhez, vagyis a felhasználóknak nem lesz nehéz hozzászokni az irányításhoz. A készülék tetején található négy gombbal egyszerűen el lehet menteni a kedvenc dalokat, és alapbeállításként az autózáshoz készített lejátszási listákat is itt lehet elérni, ezt persze egyszerűen meg is lehet változtatni. A tetején négy mikrofon található, erre azért van szükség, mert szeretnék, hogy a hangvezérlés akkor is működjön, mikor bömböl a zene, esetleg a lehúzott ablakok miatt nagyobb a menetzaj, vagy hogy a hátsó ülésről is lehessen irányítani.

Ezzel együtt elkezdték bevezetni a felhasználók számára a hangvezérlést a mobilalkalmazásban is, hogy a “Hey Spotify” hívószóval lehessen irányítani, ami vezetés közben a biztonságosabb használatot segíti elő, de a mobilos alkalmazás használata közben is előfordulhatnak olyan élethelyzetek, amikor hasznos lehet.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk