Hirdetés

Mocskos rockandroll (Chief Rebel Angel-exkluzív)

Már jó ideje annak, hogy a Chief Rebel Angel kiadta első nagylemezét. Az azóta eltelt időben sokat megélt a zenekar, főleg ami a tagok változását illeti, de most végre elkészült két új dal is, amit itt a Lángoló Gitárokon lehet először hallani. Klikk lejjebb a dalokért, illetve a Felföldi Péter énekes-basszusgitárossal készült mikrointerjúért .

Miután Pándi Balázs kiszállt tőletek az első lemez elkészítése után, próbálkoztatok más felállásokkal, voltatok négyen is, de a vége az lett, hogy Pándi ismét a zenekarban van és trióban nyomjátok ismét. Mi történt pontosan?Kipróbáltunk másokat, de nem működött. Nem azért, mert nem voltak jók, vagy emberileg nem jöttünk ki, egyszerűen hiányzott valami abból, ami a kezdetektől jellemző volt a zenekarra. Hogy nem gondoljuk túl a dolgokat, azt játsszuk, ami jön, ha szarul szól, vagy kiesünk a ritmusból, akkor is. Én egy kicsit hiányolom is ezt a hozzáállást manapság, szerintem sokan túl komolyan veszik magukat.

Most mennyire tartós ez a felállás most?
Most mindannyian úgy érezzük, hogy ez a kis "szünet" jót tett a zenekarnak, picit lazábban állunk a dolgokhoz, nincs semmilyen kötöttség, nem görcsölünk rajta, ha valami nem működik egyből, hagyunk neki időt, élőben pedig mindenképpen jobbak lettünk, ezt többen is mondták.

Ez a mostani két új dal egy nagylemez előkészülete? Mi a tervetek velük?
Mindenképpen egy új lemez a cél, írjuk is a dalokat, de az év első felében mindenféle nem zenével kapcsolatos dolog felgyülemlett, kevesebb időnk volt velük foglalkozni. Remélem, a jövő év elejéig el tudunk vele készülni. Ez persze hosszú idő, azért gondoltuk, hogy mutatóba felveszünk pár demós dalt azoknak, akiket érdekel, mit csinálunk, milyen irányba halad a zenénk, ha halad egyáltalán. Nagyjából ennyi a tervünk velük, de persze valószínű, a lemezre is felkerülnek majd.

Hol vettétek fel őket? Meg egyáltalán kell valami speciálisat tudni róluk?
Ez egy igazi patchwork-jellegű demo, különösebb editálás és kozmetikázás nélkül. A dobokat a Trousers-dobos Csészi segítségével vettük fel, a gitárt és a basszust a saját próbatermünkben rögzítette Fehér Dávid a Long Pigből, aki főleg grindcore-ban és extrémebb műfajokban dolgozik, az éneket és a keverést pedig Sohajda Peti csinálta a Shapat Terrorból, aki régi cimbora. A Dirt Roads and Rocket Hogs szólóját is ő játssza egyébként, amiről még annyit kell tudni, hogy szeptember-október táján készül rá egy klip – a Dead Bird Song videóját is összeütő csapat közreműködésével.

Kommentek

Teljes bizonytalanságban tart, majd letaglóz – Ilyen volt a Tudhattad volna sorozat

Az HBO minisorozata tele van fordulatokkal, és végre egy olyan krimi, amiben a a legvégéig lehet találgatni, hogy ki tette. De nem biztos, hogy ez az előnyére válik.

Wanted Podcast #21 // Isten keze – Szily Lászlóval Maradonáról

Itt még csak az argentin zseni, minden idők egyik legnagyobb labdarúgójának hatvanadik születésnapja alkalmából ültek le beszélgetni.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
705FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Veretes hard rock – P. Box-koncertalbum jön ki LP-n, itt egy dal róla

Most először jelenik meg koncertalbum a korai korszakból.

Tomboló gyerekek az YZZO új klipjében

Mindössze egyetlen dal jelent meg korábban az Yzzo-tól, de most itt a második, klippel együtt.

What’s Mine Is Mine – Premieren a The Anahit új dala

Dal a test és a lélek szabadságáról.

Az idő drog – Premieren a colorStar új videója

A colorStar tavaly megjelent új lemeze, a Time is The Drug címadó dala kapott ezúttal látványos szöveges videót.

Érzelmek és küzdelmek – Premieren Debby May bemutatkozó dala

Debby May bemutatkozó dala, a Tell me Vroom Vroom, egy többéves alkotófolyamat első gyümölcse.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Az élet kiteljesedése – Meghallgattuk a Makám, a Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és Guessous Mesi új albumát

Olyan lemezekkel rukkoltak elő, amik önnön létükkel húzzák alá, hogy az élet a költészet tükrében tud igazán kiteljesedni.
02:26:53

Így játszik Alice In Chainst a Metallica, a Korn, a Mastodon, Corey Taylor, a Soundgarden tagjai meg még egy rakás zenész

Idén lett 20 éves a seattle-i Museum Of Pop Culture, illetve idén lett 30 az Alice In Chains első nagylemeze. Nem emiatt, de ilyen...

A Spotifyon hamarosan kiderül, hogy melyik dal honnan nyúlta a témáit

Mesterséges intelligencia mondja majd meg, hogy nem is olyan egyedi az a dal, ahogyan azt a szerzője gondolta.