Hirdetés

miXit! – Verseny fiatal hangmérnököknek

Izgalmas, hiánypótló versenyt indított a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum, ahol a szakma elismert hangmérnökei, sound designerei immár több mint 10 éve készítik fel a 18-23 éves fiatalokat a hangtechnikus szakmára.

Azt már tudhatjuk, hogy a világjárvány alapjaiban rengette meg a hazai zenei szakmát, köztük a hangtechnikai ágazatot is. Bár az elmúlt években számos pályázati kiírás történt a zenei szektorban, de hangtechnikusok ezekből nem, vagy alig részesülhettek. Pontosan ez a megfigyelés hívta életre a miXit! – a hangmérnökök csatája ötletét.

A miXit! nem más, mint egy, a fiatalok igényeihez illeszkedő hangkeverési verseny. Számos fiatal, bármilyen szakmára készül is, hobbiszinten alkalmaz valamilyen hangkeverő eszközt, szoftvert. Erre a kreatív jelenségre épült fel a miXit!

A szervezők 16-24 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik egy DRIVE albumon keresztül érhetik el azokat a hangfelvétel sávokat, amelyekkel aztán egyéni ízlésük, tudásuk, ötleteik szerint dolgozhatnak. És hogy miből hozhatják ki a maximumot a pályázók? Az alapanyagot a Lóci játszik zenekar stúdiófelvételei jelentik, amelyeket Rozgonyi Péter (a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum stúdiótechnika tanára) rögzített.

A megkevert, masterelt, késznek érzett műveket a mixit@szgyf.hu címre küldhetik be a jelentkezők május 30.-án, hétfőn éjfélig tetszőleges fájlküldő program segítségével, hogy aztán egy szakmai zsűri értékelje azokat. A díjakat júniusban ünnepélyes keretek között nyújtják át, méltón kiemelve a legsikeresebb pályázatokat.

A miXit! zsűritagjai:

– Horváth Gergely (Petőfi Média Group tartalomfejlesztési igazgatója),
– Rozgonyi Péter (hangmérnök, zenei producer, a Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum stúdiótechnika tanára),
– Csorba Lóci (a 2014-ben alakult, Fonogram-, Klipszemle díjas, Nagy-Szín-Pad nyertes Lóci játszik zenekar frontembere)
– Temesi Bertalan (Artisjus és Fonogram díjas basszusgitáros, zenei producer),
– Lombos Márton (énekes, előadó, dalszövegíró, producer, rádiós- és tv-s műsorvezető).

Lombos Márton így beszélt a versenyről:

„A tapasztalat azt mutatja, hogy rengeteg fiatal foglalkozik otthon demók, dalok, track-ek, olykor lemezek keverésével, nem egyszer kiderül, hogy sok a nagy tehetség. Egyrészt fontos, hogy Ők is megmutathassák a tudásukat, valamint hogy szakemberektől kapjanak visszajelzést a munkájukról. Ezzel a versennyel szeretnénk arra is rávilágítani, hogy a zeneipar a háttérben dolgozók munkájával válik teljessé.”

A miXit! legjobbjait értékes nyereményekkel jutalmazzák a szervezők, amelyek által minőségi hangtechnikai berendezésekhez juthatnak hozzá a HANOSZ (Hangszeresek Országos Szövetsége) üzleteiben.

A projekt médiatámogatója a Beat – Az ütős alternatíva csatornája. További információk a verseny weboldalán és Szent György Hang- és Filmművészeti Technikum Facebookján!

Hirdetés

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló