Hirdetés

Minimálban, de lesz idén Bánkitó fesztivál (házibuli)

A Bánkitó Fesztivált idén az eredetileg tervezett 2021. július 8–10. közötti időpontban rendezik meg Bánkon, a tó körül. A sok bizonytalan körülmény ellenére a szervezők bizakodóak, hogy júliusban már lehet majd biztonságosan fesztiválozni.

Hirdetés

“Mindannyian nehéz hónapokon vagyunk túl, de szerencsére a Bánkitó szuper közössége őszinte türelemmel és elfogadással támogatott bennünket. Sajnos a helyzet kiszámíthatatlansága ugyan hátráltatja a tervezést, és bár biztosan még nem lehet tudni, hogy milyen korlátozások lesznek és milyen formában lesz lehetséges a fesztiválozás, több különböző eshetőségre is megvannak a megfelelő forgatókönyveink”

– mondta el Oláh Kata, a fesztivál ügyvezetője.

A fesztivál továbbviszi üzenetét:

Ne hátra nyilazz, hanem előre! Idén végre mindenki beoltathatja magát Hungrovakcinával, a magyarság szérumával, és a tavaly elkezdett fonalat felvéve nekivághatnak a nagy Hungaroterápiának, hogy megfejtsék, vajon mi teszi a magyart. Az, hogy itt született, itt él, beszéli a nyelvet, vagy hogy magyarnak vallja magát?

Ebben a hangulatban indulhat el az idei Bánkitó, ahol biztonságos dózisban és kellő időben adagolt hungarikumok, megfelelő mértékű szórakozás és rendszeres párbeszéd veszi kezdetét a magyarság kérdéseiről.

Méretében ugyan a megszokottnál kisebb, de különleges, házibuli-hangulatot idéző kis-fesztiválra készülhetnek a látogatók, ahol a tervek szerint kettő élőzenei és egy elektronikus zenei helyszínen zajlanak majd koncertek. Fellépőként a hazai zenekarokat láthatja majd színpadon a közönség, míg a színház, civil-kult részlegen régi-új helyszínek lesznek a falu nyilvános tereiben, ahol szokás szerint lehetőség lesz elmerülni a kortárs magyar kultúra legjavában a független zenei szcénától kezdve a képzőművészeten át a színházig.

Miután elmaradt a tavalyi fesztivál, rengetegen döntöttek úgy, hogy áthozzák a jegyüket idénre, ezért, és az igencsak korlátozott kapacitás miatt, idén nagyon alacsony darabszámban értékesítenek jegyeket a fesztiválra, bérleteket például csak a hírlevél-feliratkozók tudnak majd venni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,850KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
747FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk