Hirdetés

Minél többet élek, annál tudatosabban dolgozom a saját zenémen – The Bloody Beetroots-interjú

the-bloody-beetroots.jpg

Mozgalmas napok elé néz a Budapest Park, hiszen hazai és nemzetközi szinten is eseményszámba menő koncertek várják a közönséget jövő szerdáig. Holnap érkezik a jobb híján dance-punknak aposztrofált, de amúgy kismilliós stílust magába olvasztó The Bloody Beetroots, akik ismét egy őrült koncertre készülnek, ahogy ezt a hajtás után olvasható interjúban a frontember, Sir Bob Cornelius Rifo is megígérte nekünk. Rajtuk kívül lesz még Bëlga, születésnapos Punnany Massif, már most teltházas Margaret Island akusztik, valamint jövő hétfőn a Budapest Parkban debütál hazánkban LP, azaz Laura Pergolizzi. A folytatásban következik az interjú, kiegészítve az aktuális programajánlóval.

Hirdetés

Július 19, csütörtök – Bloody Beetroots, We Are Scientists

Sir Bob Cornelius Rifo dance-punk formációja már többször bizonyította a hazai közönségnek, hogy nem csak a maszkok miatt őrületes, amit a színpadon csinálnak. Ezúttal pedig egy önálló koncerttel, ráadásul egy teljesen friss anyaggal, és ha lehet, akkor még tébolyultabb műsorral veszik be a fővárost július 19-én! A koncertek után Tesco Disco

Villáminterjú Sir Bob Cornelius Rifoval

23_bloodybeetroots4.jpg 

Már több mint fél éve megjelent a The Great Electronic Swindle című harmadik albumotok, ennek turnéjával érkeztek holnap a Budapest Parkba. Milyen visszajelzéseket kaptatok rá?

A rajongók egészen kitűnően fogadták a lemezt. Azt hiszem, ezzel az albummal felnőttem zeneileg, és a projekt sok új helyre eljutott világszerte.

Hogy látod az albumot a két elődjének tükrében? Milyen új hatások értek zeneileg a készítése alatt eltelt négy évben?

Úgy gondolom, a zenei kifejezésmód változott az utóbbi időben. Több történet, több valóság szorult a dalokba. Emellett sokkal erősebb az a vágy, hogy hangszereket szólaltassunk meg, és ezeket a hangzásokat teljesen új módon ágyazzuk a digitális környezetbe. Az inspirációk elsősorban a saját életemből, közvetlen tapasztalatokból fakadnak. Minél többet élek, annál tudatosabban dolgozom a saját zenémen.

A lemezcím a Sex Pistols filmjére utal, ha jól sejtem. Szerinted van hasonlóság a két zenekar között?

Természetesen igen: ugyanazt a kulturális depressziót és társadalmi frusztrációt tapasztaljuk, amit annak idején ők is.

A lemezen több neves vendég is közreműködik, a legkülönfélébb stílusokból, mint Greta Svabo Bech, Crywolf, Jason Aalon Butler, vagy a legendás alterock énekes, Perry Farrel. Mi alapján választod ki azt, hogy egy-egy dalhoz kit hívsz vendégszereplőnek?

Mindig olyan művészeket igyekszem keresni, akikkel zeneileg és filozófiát illetően is hasonló utat járunk.  

A legtöbben egyfajta dance-punkként jellemzik a Bloody Beetroots zenéjét. Te hogyan írnád le saját szavaiddal?

A zeném a saját életem intenzív megélésének története. Tiszta őrület, amit a káosz ural, és a lemezek megjelentetése rendszabályoz.

A Bloody Beetroots zenéjéből hallható, hogy sok forrásból táplálkozol, és nem stílusok mentén választasz kedvenceket. Mesélnél a zenei inspirációidról?

Elég rendszertelenül hallgatok zenét, mivel egy-egy nap folyamán mindig különböző momentumokra, hangulatokra van szükségem. Minden, amit hallgatok, egy újabb szín lesz a palettámon, amivel kiteljesítem a saját zenémet. De az újabb olasz előadók közül bírom például azt, amit Salmo csinál.

Ha jól tudom, nagy hatással volt rád a punk és a képregény műfaja. Követed még ezeket a színtereket?

Természetesen, hiszen nem szabad megfeledkeznünk a gyökereinkről. Mindazonáltal manapság még szélesebb a merítés, hogy új hatások érjenek, és még szélsőségesebb, radikálisabb kifejezési módokat találjak.

Rengeteg zenekarnak készítettél már remixeket, a Metallicától a Daft Punkon át a Killing Joke-ig, viszont évről-évre egyre kevesebbet. A zenekari elfoglaltságok miatt nincs időd többre, vagy már nem élvezed a remixelést annyira?

Imádok remixeket készíteni, de a Bloody Beetroots működése nagyon igénybe vesz. Gondolj bele, tizenkét éve folyamatosan turnézunk, még az is csoda, hogy saját lemezeket képesek vagyunk készíteni.

A szuperhős maszkok látványos részét képezik az imázsotoknak, és láthatóan te is törekszel arra, hogy egyfajta inkognitóra, gondolok itt arra, hogy a fényképeiden eltakarod az arcod, és maszkban adsz interjúkat. Milyen filozófia húzódik emögött?

A maszk egyrészt kitűnő katalizátora a színpadi énemnek, másrészt ugyanilyen jó arra, hogy a magánéletemet óvja. Nem túlzás, ha azt mondom, egyaránt elősegíti a munkám és az életem működését.

Nem először jártok Budapesten. Milyen emlékeid vannak a korábbi koncertekről?

Bármikor játszottunk itt, mindig jó emlékekkel tértünk haza. A legőrültebb mind közül a Szigetes koncertünk volt 2014-ben.

Végül egy jó kis sablonkérdés: mire számíthat a közönség a holnapi koncerten?

Káoszra, zűrzavarra, és egy kikúrt nagyszerű koncertre, amit biztosan nem fognak elfelejteni.

Július 20, péntek – Bëlga, vendég: Bobafett

Hazánk egyik legszatirikusabb és legironikusabb formációja, a magyar nemzeti hip-hop feltalálója tavaly év végén jelentette meg Csumpa című nagylemezét. A legfrissebb anyag is hozza a zenekartól szokott színvonalat, vicces, mégis mélységesen őszinte szövegeket. A Belga tehát pénteken este idén először és utoljára a Budapest Park színpadán! A koncert után Y-Production buli hajnalig.

Július 21, szombat – Punnany Szülinapi Karnevál, vendég: PASO

A szombati nap sem lesz kifejezetten unalmas, hiszen mindenki, aki ezeket a sorokat olvassa, meghívást kapott az év legkúlabb szülinapi zsúrjára. A 15 éves Punnany Massif ugyanis egy hetedhétországra szóló mulatságra invitál mindenkit. Az ország egyik kedvenc zenekara erre a különleges évfordulóra számtalan meglepetéssel, karneváli hangulattal és persze a legütősebb slágerekkel készül – gyere és ünnepeljünk együtt! A koncert után sem áll meg az élet: csatlakozz a hónap legnagyobb R’n’B & HipHop őrületéhez, majd utána a júliusi Queens Partyhoz, amely ismét a Budapest Park nagytáncterén lesz megtartva!

Július 23, hétfő – Margaret Island akusztik, Nagyszünet – SOLD OUT!

A Margaret Island csapata az elmúlt négy évben a szemünk előtt lett kezdő zenekarból vérprofi produkció. Sikerük egyik titka pedig kétségkívül az, hogy a népszerűség ellenére ma is végtelenül őszinte gondolatokat bújtatnak örömzenélésbe. Akusztikus estjeiken Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint Gerendás Danival kiegészülve mutatja meg azt a végtelen szeretetet, amit a zenélésen keresztül fejeznek ki.

Július 24, kedd – LP, vendég: Soulwave

LP, azaz Laura Pergolizzi 2016-ban robbant be a köztudatba, illetve a magyar rádiós slágerlistákra Lost On You című gigaslágerével. De bármennyire is úgy tűnik, hogy egy újkeletű tehetségről van szó, LP a háttérből már hosszú ideje mozgatórugója a mainstream popnak – ezt pedig első kézből tapasztalhatjuk első magyarországi fellépésén július 24-én a Budapest Parkban!

További információk és programok a Budapest Park weboldalán és Facebookján

Kommentek

Vedd meg KITT-et magától David Hasselhofftól!

Aki eleget fizet, annak házhoz is viszi az autót.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
719FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Élőben a törökfürdőből – Premieren a Kerekes koncertfilmjének egyik dala

A 200 000 darab aranyozott mozaikkal burkolt kupola alatt, a medencében épített színpadon rögzítették a Live: Water címre hallgató koncertfilmjüket.

A Tudósok operát ír Kim Dzsong Un felkérésére

A Phenjani Operaház különös felkéréssel kereste meg az ideológiailag radikális, elkötelezetten el nem kötelezett Tudósok összművészeti művészegyüttest.

Az élesre késelt ellenfénytől a medveszakállcibálásig – Telódemóval jelentkezett az Unholy Sativa

Underground premierünk mondhatni jutalom az év végén az ilyesmire fogékonyaknak. Egy telefon, egy mikrofon, meg egy pár rakéta, de ezt már csak mi tesszük hozzá.
00:29:57

STEREOCHROME Episode 03 // Jónás Vera – Itt a Lángoló és a Compact Tv közös sorozatának harmadik része

A harmadik részben Jónás Vera mondja el, mire is kellett vécépapír-guriga az oviban, hogy már gyerekkorában előadásokat tartott, hogy miért zavarja a exhibicionizmus és még sok másról beszél.

Tekerd meg az Animával! – Albumpremier: 20 éves dalt szedett szét és rakott össze 17 remixer 

Itt a Tekerd meg és táncolj, amin 17 remixer dolgozza fel, illetve át a zenekar 20 évvel ezelőtti dalát.
Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Meghalt Phil Spector

A börtönben kapta el a koronavírus-fertőzést.

Segíts, hogy segíthessünk! – Jótékonysági kampány a zeneipari háttérmunkások megsegítésére

A befolyó bevételt a Fábián Juli Emlékalapítvány  gondozza és osztja szét a rászorulóknak.

A koncertek jövőjére veszélyes, hogy nem együttműködőek a résztvevők

A zenei események a legveszélyesebbek, a közönség pedig a legkevésbé együttműködő.

Egy világjárványnak is lehetnek jó oldalai

A cégek szerint például az, hogy ők léteznek és segítenek. Az egész vesztese a készpénz, az emberek vásárlási szokásai pedig örökre megváltoztak.