Hirdetés
Hirdetés

Mindennél – Premieren Vass Geri legújabb dala

Egy teljes történet nyitányaként hallgathatjuk a legújabb Vass Geri-dalt, itt a háromszámos EP első szerzeménye, a Mindennél. Az új hangzásról és a zeneiségének megújulásáról mesélt az énekes.

„A Mindennél egy sokkal érettebb dal, mint az eddigiek. Ennek van egy emberi oldala, hisz a húszas éveimbe lépve sok a változó körülöttem, ami egy más ritmusú személyiségfejlődést eredményez. Ezt leköveti a zeneiségem, a hangom használata és az alkotói folyamataim is. Belülről minden más, de akik eddig hallották a dalt, mindannyian azt mondták, hogy ez már egy másik Vass Geri, de iszonyat jó!”

Hirdetés

A dal egy különleges vizuális kiegészítést is kapott, ami részben Geri kézlenyomata.

A hétköznapokban rengeteget rajzolok, a borítón látható rajz egy karanténos online matekóra közben születhetett, egy akkor használt jegyzetfüzetemben találtam. Egyből a Mindennél jutott eszembe. A rajzon látható formák valahogy mozgásért esedeztek, úgyhogy hamar egyértelművé vált, hogy valamiféle visualizer-t szeretnék készíteni a dalhoz. Tóth Kata grafikus, animátor keltette életre a képet, az animáció engem személy szerint hipnotizál a dallal együtt.

A szám a végleges formáját ismét Somody Áron munkájával nyerte el, ő volt az, aki mixelte és masterelte a dalt, de most ezen felül is nagyobb hangsúlyt kapott a dalkészítésében.

Igyekeztem több teret engedni Áronnak a hangszerelésben, és nagyon sok kreatív ötlettel színesítette a dalt. A dobfelvételeknél pedig Kremán Patrick szakértelme volt elengedhetetlen.

A jövőben megjelenik még két dal, így egy három dalos EP alakul majd ki, ami együtt egy történetet ad majd ki szöveg és hangzásvilágukat tekintve. Számomra fontos, hogy íve legyen egy EP-nek, ahogyan egy jó történetnek is. Aki eljön koncertekre, az már hallgatja egyben is őket, imádjuk élőben játszani!

Vass Gerit és zenekarát legközelebb május 24-én pénteken Csömörön lehet elkapni élőben egy ingyenes koncerten, de május utolsó hétvégéjén, vasárnap a fővárosban is hallhatja őket a közönség a Lánchíd-piknik keretében.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,993KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók