Hirdetés
Hirdetés

Minden, amit a 2024-es Rockmaratonról tudni kell

Az utóbbi évek távlatából jó végre újra arról beszámolni a Rockmaraton kapcsán, hogy részleteket közlünk róla, nem pedig azt, hogy elmarad, ennek örömére pedig összegyűjtöttünk mindent, amit az idei Rockmaraton Fesztiválról tudni kell.

Hirdetés

A 2024-es Rockmaraton bejelentésekor a szervezők már elárultak részleteket az idei fesztiválról, és az azt megelőző évekről is. Erről korábban itt írtunk.

2024-ben ismét lesz Rockmaraton

Az idén 30. jubileumát ünneplő fesztivál Dunaújvárosban a Szalki-Szigeten lesz július 11. és 15. között, mint korábbi években. Ezen a négy napon három helyszínen lehet válogatni a színpadi programok között; a Borsodi nagyszínpadon, a Hell nagyszínpadon, és a Metal.hu Arénában.

Fotó: Rockmaraton Fesztivál Facebook

Fellépők

Ami idén viszont újdonság, hogy a hazai kemény zenei színtér élvonalát idén minden korábbinál komolyabb nemzetközi fellépőgárdával egészítették ki, köztük a rock meg metál stílus és azok alműfajaiból ismert legendákkal. A fellépők bejelentését már tavaly decemberben elkezdték, mostanra azonban majdnem teljes a line-up.

A 2024-es Rockmaraton első napján érkezik az ACCEPT, az ALESTORM, a CALIBAN, a DESTRUCTION, a DYNAZTY, a KRISIUN és az UNEARTH. De lesznek még sokan mások is, köztük a Mudfield, a Heedless Elegance, Archaic.

Pénteken az AMORPHIS, a BEAST IN BLACK, a CARCASS, a CAVALERA, az IGORRR és a THE 69 EYES mellett fellép a Nest of Plagues, Mirror, Depresszió, Ördög és a Paddy and The Ratz is.

Szombaton az ANNISOKAY, a HYPOCRISY, az EVIL INVADERS, a MOONSORROW és a TYR jön. Hazai zenekarok közül pedig találkozhatunk a Road, a Down for Whatever és Omega Diatribe zenekarokkal is.

Ja, és természetesen a Judas Priest.

Judas Priest-koncert lesz a Rockmaratonon

Vasárnap a DOG EAT DOG, a RATOS DE PORAO, a  SICK OF IT ALL, a ROTTING CHRIST, a MARDUK és az UADA zenekarokkal búcsúzik a fesztivál sok más zenekar kíséretében.

A fentebb említett zenekarok mellett még több hazai rock és metál zenekarral lehet találkozni ezzel is biztosítva, hogy az idei valóban egy kihagyhatatlan és ünnepi fesztivál legyen. A napi bontásról és a fellépőkről bővebb információk a Rockmaraton oldalán találhatók.

A line-up egyelőre mégsem teljesen végleges, ugyanis idén a Wacken Metal Battle Hungary győztese a Wacken Open Air fesztiválon túl fellép a Rockmaratonon is, méghozzá szombaton a Hell nagyszínpadon. A végleges lineup tehát majd csak a május 26-ai döntő után fog kirajzolódni. Ennek részleteiről a Wacken Metal Battle Hungary oldalán, illetve az eseménynél lehet értesülni.

Szállás

A fesztivál ideje alatt a Rockmaraton területén három különböző szálláshely közül lehet választani.

Egyik lehetőség a Sátortábor, a Szalki-sziget jól felszerelt, kiépített kempingje, amit minden jegyvásárló, bérletesek és napijegyesek egyaránt ingyen használhatnak. A kemping sík területen, árnyas fák alatt fekszik, ahol telepített mosdók és zuhanyzók találhatók. A Sátortábor érvényessége megegyezik a napijegy illetve a bérlet érvényességével. A sátrazás regisztrációhoz kötött, regisztrálni a Rock1 weboldalán lehet, a telepíthető sátrak méreteiről pedig a Rockmaraton oldalán lehet tájékozódni.

Az Autós kempingben szintén van lehetőség éjszakázásra, ugyanis egyaránt lakókocsik és személyautók parkolhatnak itt. Az autós kempinget minden fesztiválozó használhatja, viszont csak egyszeri behajtásra van lehetőség. A kempingbe bármely napon lehet érkezni, viszont biztosan csak hétfőn 12:00-kor lehet elhagyni a területet. Ennek díja 24.999 Ft/jármű.

Szintén egy alternatíva lehet még a Kollégium. A Rudas Kollégium a legközelebbi szálláshely a Rockmaraton területéhez, ami négy ágyas kollégiumi szobákkal, a folyosón közös zuhanyzókkal és 24 órás portaszolgálattal rendelkezik. A szállásokról bővebb információk a Rockmaraton oldalán találhatók.

A fesztiválra napijegyek és heti bérlet még kapható. További információk a Rockmaraton online felületein. A Rockmaraton 2024 Facebook-eseményét itt találjátok! 

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók