Hirdetés

Csak azért is fesztivál, télen is – Igaz, Dubajig utazunk érte

24631635404_f400c8b2c7_b.jpg

– Holnap elmegyünk Dubajba fesztiválra.
– Hová mentek micsinálni?
– Dubajba, fesztiválozni.
– Van fesztivál Dubajban?
– De van ám!

Dubajról nem az jut az emberek eszébe, hogy fesztiválok vannak. Inkább a forró idő, meleg tenger, felhőkarcolók, luxuséttermek, luxusszórakozás ilyenek. Pedig tényleg van fesztivál az Egyesült Arab Emirátusok egyik államában (emirátusában). Az Emirates Airline Dubai Jazz Festivalt például idén rendezik meg 17. alkalommal. Itt felmerülhet a kérdés, minek megyünk jazzfesztiválra, ha a Lángoló fő profilja nem ez? Hát úgy, hogy a Lángolóba mindenféle zene belefér, mint tudjuk, másrészt ez a jazzfesztivál egyáltalán nem is jazzfesztivál. Idén például a Snow Patrol, a Jamiroquai és Alicia Keys lesz a három fő fellépő. Ok, a Jamiroquaira szoktak olyat mondani, hogy acid jazz, de inkább pop ez végső soron, viszont a másik kettőt egyáltalán nem lehet ebbe a műfajba behúzni. És ha még megnézzük a korábbi éveket, amikor olyanok léptek fel, mint a Duran Duran, John Legend vagy Ricky Martin. Vagy Sting, esetleg James Blunt, na és a Stone Temple Pilots Chester Benningtonnal? Na ugye, nem annyira jazzelőadók ezek. Szóval ha kisebb nevekben ott is van a jazz, a nagyokban nem igazán, tehát mindenkinek szól a Dubai Media City Amphitheatre-ben megrendezett háromnapos buli. Erről fogunk beszámolni, ugyanis ha minden jól megy, az első napon ott leszünk, szóval a terveink szerint megmondjuk milyen is egy zenei fesztivál Dubajban.

És hogy van-e más hasonló buli az Dubajban? Ha jól kutakodtunk, akkor most ez az egyedüli ekkora méretű zenei fesztivál. Korábban viszont volt, méghozzá a Dubai Desert Rock Festival, ahol 2004-től 2009-ig olyan előadók léptek fel, mint az Iron Maiden, a Muse, Robert Plant, a Korn, a Prodigy, a Mastodon, a Motörhead, a Velvet Revolver, de aztán vége lett, mert a rendező cég másra kezdett fókuszálni.

Persze koncertek vannak, lesz például Tom Odell, Boyzone, Little Mix vagy Rita Ora. Leginkább addig, amíg be nem tör a nyár, mert az 50 fokban már annyira nem buli a koncertezés, Persze megoldják légkondival, de az mégsem ugyan olyan, mint nekünk lesz szerdán a hideg, téli 25 fokban, igazi szabadtéri fesztiválidőben.

És hogy milyen lehet egy magyar metálzenekarnak Dubajban? Ilyen:

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
877FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló