Hirdetés

Milyen mélyre nyúlik a zenei ízlésed jéghegye?

Milyen mélyre nyúlik le a zenei ízlésed jéghegye?

– ez az a kérdés, amibe mostanában bele lehet futni a közösségi oldalakon, és amire egy új módszerrel lehet választ adni. Van egy rakás olyan alkalmazás, ami elemzi valaki zenei ízlését, ezek közül a legszórakoztatóbb az, amelyik megmondja, mennyire nem különleges valaki ízlése, de mutatott már be a Spotify olyan kiegészítőt is, amivel a kisállatunknak állíthatunk össze olyan lejátszási listákat, amiket együtt is lehet hallgatni.

Azt hitted, jó a zenei ízlésed? – Most megnézheted, mekkorát tévedtél!

Az Icebergify ahogyan a neve is mutatja, jéghegyre pakolja a kedvenc előadókat. Ötven előadót, és a hozzájuk kapcsolódó hallgatási szokásokat elemez rövid-, közép-, és hosszútávon. Tehát a listán lehetnek olyan előadók, akiket hónapok óta nem is hallgatott valaki, és olyanok is, akiket csak most kezdett el hallgatni, és nem minden általa hallgatott előadó kerül fel a jéghegyre.

A művészeket népszerűségük vagy ismeretlenségük alapján rendezi, majd jéghegy kategóriákba sorolja őket. Például ha valaki sokat hallgat mondjuk Taylor Swiftet, akkor az a jéghegy csúcsára kerül, amik pedig nem annyira népszerűek, azok lejebb kerülnek, és az én listámban ott van például a Chief Rebel Angel, ami meg nagyjából a Föld magmájánál áll. Aki nem hallgat bizonyos népszerűsági szinten lévő előadókat ott nem jelenik meg semmi, de az egy jelzés is egyben, hogy érdemes lenne egy kicsit mélyebbre ásni, vagy éppen megismerkedni a népszerű előadókkal is.

A legtöbb ilyen kiegészítőhöz hasonlóan egy oldalon össze kell kötni a Spotify-fiókot és az oldalt (később lehet, és érdemes is visszavonni az engedélyt), és már készül is a jéghegy.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk