Hirdetés
Hirdetés

Milyen koncerten született a legtöbb gyerek? Melyik a leghosszabb dal? Furcsa rekordok a zene világából

Mikor világrekordokról van szó, akkor a Guinness Rekordok Könyve az, ami tele van olyan csúcsokkal, amikről az ember nem is mindig feltételezi, hogy egyáltalán léteznek. Vannak, akik sportot űznek abból, hogy minél több, minél furcsább csúcsteljesítményt tudhassanak magukénak, mint például Türkmenisztán, akik tényleg sportot űznek ebből, és olyan rekordok birtokosai, mint a biciklis óra, amin legtöbben vettek részt.

Hirdetés

Természetesen a zenével kapcsolatban is vannak kifejezetten szürreális világrekordok, amiket a Mental Floss igyekezett összegyűjteni.

  • Ha már Türkmenisztán meg zene, akkor el kell mondani, hogy ők tartják a rekordot abban, hogy legtöbben énekelnek egyszerre kör alakzatban.
  • Nizzában 2014 júniusában egyszerre 1660 ember bevonásával formálták meg egy szaxofon sziluettjét, ezzel a Francia város tudhatja magáénak a „Legnagyobb, emberekből készült kép egy hangszerről” rekordot.
Fotó: Guinness World Records
  • 2019 áprilisában a a Neolac nevű cég annyira komolyan vette az 1171 ember bevonásával beállított „Legtöbben zenélnek egyszerre csővel” rekordkísérletet Kínában, hogy kizártak 7 embert, amiért nem vett részt teljes átéléssel a feladatban.
  • 1969. december 6-án 300 ezer ember volt kíváncsi az Altamont Speedway-koncertekre Kaliforniában, ahol a Rolling Stones vagy a Jefferson Airplane volt a sztárfellépő. Amellett, hogy négy halálesetet regisztráltak, négy nőnél a szülés is beindult, ezzel ez lett az a koncert, amin a legtöbb gyerek született.
  • Ezer változata van a Beatles Yesterday című dalának, de mégsem ez, hanem George Gershwin Summertime című dala az, amit a legtöbbször újra felvettek, egészen pontosan 67 591 új hangfelvétel született belőle, már ha azóta nem játszották fel újra még többen. Olyanok dolgozták fel, mint Sam Cooke, Fun Boy Three, Billie Holiday, Janis Joplin, Al Martino, Billy Stewart vagy Lana Del Rey.
  • A világ leghosszabb dala 13 óra 23 perc és 32 másodperc. Nem úgy született, hogy bekapcsolva felejtette valaki a hangszereket, hanem Michael és Kelley Bostwick ennyi ideig stúdiózta fel a The Rise and Fall of Bossanova című, slágernek nem nevezhető dalt. Egyébként ezzel a saját rekordjukat döntötték meg, nagyjából 10 órával. De azt a dalt se kell temetni, ugyanis a korábbi, 3 órás mű a leghosszabb szöveges dal, amihez egy 428 oldalas illusztrált szövegkönyvet is kiadtak.
  • A leghosszabb videó pedig a 21 Pilots zenekar Level of Concern című dalához készült, aminek a megnézésére senkit sem bátorítanánk, ugyanis 177 napba, 16 órába és 10 percbe telne.
  • És legyen egy magyar vonatkozású világrekord is: 2002 augusztusában a székesfehérvári Lőrincz Ádám lett a legfiatalabb musicalszerző. 14 éves és 76 napos volt, mikor bemutatták a musicalt, amit ő szerzett.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók