Mikor posztolj a TikTokra?

Szeretnéd népszerűbbé tenni a TikTok-csatornádat? Nem tudod, mikor és mennyit posztolj? Íme néhány tanács, amelyeket érdemes megfogadnod, ha több követőre vágysz a platformon.

Előzmények

Az ideális posztolási napirend beállításához elengedhetetlen egy kis előzetes kutatás. Ha nem most kezded, érdemes megvizsgálni, hogy az eddigi videóid milyen elérést generáltak a TikTokon. Sokat segíthet, ha mefigyeled, mikor milyen videóid hogyan teljesítettek, és ehhez igazítod a posztolási terveidet: azaz ahhoz, hogy a közönséged mikor a legaktívabb, tehát mikor juthatnak el hozzájuk a legkönnyebben a videóid. Ha most kezdesz bele, a posztolással egyidőben monitorozd az adatokat az Alkotói eszközök -> Analitika menüpontban.

Legjobb időpont?

Létezik egy univerzálisan tökéletes időpont a TikTok-videók posztolásához? Abszolút ideális időintervallumról lehet beszélni, mert valójában ez teljesen változó, azaz felhasználóspecifikus – a TikTokkertől és a közönségétől függ. Az új zenék felfedezésére használt For You/Neked jóformán bármilyen videót beválogathat az algoritmus, inkább az újabb videók közül. Azért is érdemes tudni, mikor van általában online a közönséged, mert így nagyobb eséllyel köthetsz ki (új felhasználók) For You Page-én is.

Időzónák

Egy dolog, amit a közösségi médiában általában érdemes lehet számításba venni, ha esetleg nemzetközi sikerre is pályázol. A TikTok algoritmusa azonban az újdonság helyett a gyakoriság faktorát részesíti előnyben. Ez azt is jelenti, hogy amint belecsapsz a TikTokozásba, számolnod kell azzal, hogy itt rendszeres, megfontolt posztolással tudsz majd sikereket elérni.

Napszakok

A Hootsuite tavalyi adatai szerint a hét első felében a korábbi posztok jobban teljesítenek, csütörtöktől egészen vasárnap estig pedig inkább az este posztolt tartalmak viszik a prímet. Mi a WMMD-nél a tapasztalataink alapján azt javasoljuk partnereinknek, hogy inkább későbbi időpontban posztoljanak, délután három órától.

Statisztika

Kiemelten fontos, hogy a számok megemelkedése után is rajta tartsd a szemed a TikTok analitikáján, és folyamatosan kövesd, milyen és mikorra időzített posztok generálnak nagy nézettséget és sok like-ot. Azokat a videókat, amelyektől a legnagyobb visszhangot várod, mindenképpen abban az időintervallumban időzítsd, amelyikben a korábbi bejegyzések már bizonyítottak.

Mennyiség

A WMMD TikTokra specializálódott kollégái szerint a mennyiséget legalább olyan lényeges szem előtt tartani, mint a minőséget és az időzítést. Napi egy videó feltöltése a legideálisabb, de ha még nem jöttél bele a tartalomgyártásba, heti 3-4 is hatásos lehet.

Profi TikTok-tanácsadás a WMMD-nél!

Ha már van TikTok-oldalad, de még szükséged volna egy-két tanácsra a TikTok-stratégiád tökéletesítéséhez, vagy ha még nem regisztráltál, mert nem tudod, hogyan kezdj neki, keress minket bátran a tiktok@wmmd.hu e-mail-címen, és kérd a TikTok-tartalomgyártásban tapasztalt kollégáink segítségét!

A WMMD a TikTok hivatalos hirdetési partnere: itteni kampányaidat vállalatunkon keresztül tudod elindítani.

Legfontosabb kapcsolódó cikkeink:

TikTok beállítási lehetőség a WMMD-nél!

Így készíts szuper videókat a TikTokra!

Ebbe a problémába te is belefuthatsz a TikTokon!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
909FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk