Hirdetés

Metálból az ír kocsmazenébe

A Flogging Molly annak ellenére sem ismeretlen Magyarországon, hogy tavaly egy koncertjük pont elmaradt, viszont azt nem lehetett a jegyeladásokra fogni, inkább bizonyos technikai akadályokra (később ráadásul a Szigeten be is pótolták a bulit). A zenekar punkot játszik, de nem a vadulós fajtát, hanem a táncolósat, mulatósat, szóval a kelta fajtát síppal, dobbal, nádi hegedűvel, ahogy kell.

A Flogging Mollyt az a Dave King alapította, aki annak idején "Fast" Eddie Clarke zenekarában énekelt. Gyors Úrról azt kell tudni, hogy ő volt a Motörhead gitárosa a kora nyolcvanas években, és Kinggel is heavy metalt játszott, méghozzá négy lemezen keresztül. A Fastwayes karrierjének úgy lett vége, hogy maga David Geffen hívta át Amerikába, hogy legyen a hard rockban utazó Katmandu frontembere, aminek lett pár közepes slágere, de egy lemez után fel is oszlott. Ezután King meghívást kapott a Jeff Beck Groupba, de elutasította, és inkább elkezdette ír gyökereivel foglalkozni. Szóval ilyen kacifántos úton jutott el ahhoz az ír népzenével átitatott folk-punkhoz, amivel évről évre nagyobb sikereket arat a Flogging Molly főnökeként.

Az erős The Pogues-hatású zenekar alakulása 1997-re datálható, méghozzá egy koncertalbum megjelentetésével. Ezután három évig semmi nem jelent meg Flogging Molly név alatt, 2000-ben viszont kiadták az első stúdiólemezüket, a Swaggert, amit ráadásul a noise-guru Steve Albini kevert. Második albumukkal már a húszadik helyre kerültek a Billboard Függetlenlemzes Listáján, a legutóbbi CD pedig már az első helyen nyitott ugyanitt. Ennek a címe Float, és ugyan 2008-ban jelent meg, még most is aktuális. A zenekar legsötétebb hangulatú dalai vannak ezen a korongon, ráadásul minden eddiginél politikusabb a hangvétel is. Itt egy klip róla:

2009. JÚNIUS 15., BUDAPEST @ A38
FLOGGING MOLLY (USA)
Kezdés: 20.00

Kommentek

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.

Jön az Iron Maiden Budapestre

A magyar főváros is bekerült az Iron Maiden Legacy Of The Beast turnéjának utolsó szakaszába.

Koncertekkel teli szállodaként és zenei inkubátorházként működő központ épül Amerikában

A Universal Music Group szállodájában akár a szoba erkélyéről lehet nézni a koncerteket.

Magyarországon is elérhető lesz a black metálosok álomtelefonja

Az utóbbi idők egyik, ha nem a legizgalmasabb koncepciójával állt elő az LG.