Hirdetés
Hirdetés

Metal Battle Extra – Online verseny rock/metal zenekaroknak

Idén harminc éve először fordul elő az, hogy augusztus első hétvégéjén nem lesz Wacken Open Air. Az okokat úgyis kívülről fújja mindenki, de a jó hír az, hogy már nagyban szerveződik a 2021-es rendezvény, így viszont értelemszerűen jövőre csúszik át az idénre tervezett Wacken Metal Battle Hungary is. Hogy mégse maradjon ki az idei év, most itt a Metal Battle Extra, a tehetségkutató online változata, melyben a szervezők közel két hónapon át keresik az ország legjobb metálzenekarait. Részletek a hajtás után!

A verseny menete és szabályzata nem változott a korábbi évekhez képest, az egyetlen különbség, hogy élő döntő ezúttal nem lesz. Egy online jelentkezés után szakmai zsűri választja ki a tíz döntőbe jutó zenekart, akikre a második fordulóban a közönség is szavazhat. Így bár a Wacken Metal Battle sorozatban azok a leginkább esélyesek, akik rendelkeznek annyi színpadi rutinnal, hogy élőben akár a világ legnagyobb metálfesztiválján is megállják a helyüket, idén kifejezetten várjuk fiatal, akár most induló csapatok jelentkezését is, hiszen a jövő évi döntőig még bőven lesz idő arra, hogy a nyertes elegendő rutint szerezzen az élő megmérettetéshez. Szóval hogy a klasszikust idézzük: „Hajrá, fiatalok!”

Az online regisztráció a Metalbattle.hu oldalon történik 2020. július 26.-án éjfélig. A Metal Battle Extra sorozatra a jelentkezés és a regisztráció ingyenes.

A jelentkezett zenekarok feltöltött kép- és hangfelvételei alapján az elődöntőben hazai szakmai zsûri választja ki a tíz online nyertest, akik továbbjutnak a második fordulóba. A döntőbe került zenekarokat 2020. július 28-án éjfélig értesítjük. 2020. július 30-án indul a második forduló, és vele a közönségszavazás, melynek eredményét 50%-ban beleszámítjuk a végső döntésbe.

A verseny 2020. augusztus 14-ig tart, az eredményt és a díjazottakat 2020. augusztus 19-én tesszük közzé.

A Metal Battle Extra díjazása  

– A Metal Battle Extra nyertese automatikusan bekerül a Wacken Metal Battle Hungary 2021 döntőjébe

–   A Pécsi Sör felajánlásában egy évre ingyen sör a zenekar próbatermébe.

–  Összesen net-net 1 500.000 Ft értékű promóciós és hirdetési csomag a tehetségkutató médiapartnereinek – Lángoló Gitárok, Shockmagazin, Nuskull.hu, Rockstar Magazin, Budapest Beat – felületein.

Különdíjak:

–  Az Ibanez Magyarország szakmai különdíjként egy Ibanez WH10V3 Wah pedált ajánl fel a legjobb gitárosnak.

– Az Árkádia Hangszerbolt szakmai különdíjként 1 éven keresztül húrkészlet támogatást biztosít a legjobb gitáros részére – havonta egy Ernie Ball húrkészlet 2021. augusztus 31.-ig – valamint 1 éven keresztül szintén húrkészlet támogatást kap a legjobb basszusgitáros – kéthavonta egy Ernie Ball húrkészlet 2020. augusztus 31.-ig.

– A Concerto Music a 2021-es koncertszezonban fellépési lehetőséget ajánl fel egy általa kiválasztott különdíjasnak – előzenekari pozícióban, egy közösen meghatározott időpontban és főzenekar előtt.

– A Hammer Concerts a 2021-es koncertszezonban fellépési lehetőséget ajánl fel egy általa kiválasztott különdíjasnak – előzenekari pozícióban, egy közösen meghatározott időpontban és főzenekar előtt.

– A New Beat és a Dürer Kert a 2021-es koncertszezonban fellépési lehetőséget ajánl fel egy általa kiválasztott különdíjasnak – előzenekari pozícióban, egy közösen meghatározott időpontban és főzenekar előtt.

Az elődöntő hazai zsűrije:

Császár Gergő (Rockstar, Budapest Beat), Dankó János (Lángoló Gitárok), Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Fodor Judit (Hammer Music), Sütöri Olivér (WMB Hungary), Völgyesi Ádám (NuSkull)

A döntő nemzetközi zsűrije:

Janne Lundqvist – Metal Battle Sweden, Sashquita Northey – Metal Battle South Africa, Boyko Gurov – Metal Battle Bulgaria, Eric Hutchence – Metal Battle Caucasian Republics (Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán), Sütöri Olivér – Metal Battle Hungary, Metal Battle Austria

A Metal Battle Extra együttműködő partnerei:

Pécsi Sör, Lángoló Gitárok

Budapest Beat, Nuskull.hu, Rockstar magazin, Shockmagazin

Árkádia Hangszerbolt, Meinl Distribution Hungary

Concerto Music, Hammer Concerts, New Beat, Dürer Kert

További információk a Metal Battle Extra weboldalán és a Metal Battle Hungary Facebookján

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,917KedvelőTetszik
3,039KövetőKövetés
3,360FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók