Hirdetés
Hirdetés

Mintha metál lenne a Balaton Soundon

Tudom, nincs Balaton Sound, de a Sabaton fellépése az Exiten nagyjából ilyen hatást keltett. Persze megint hazudok, mert annak ellenére, hogy az újvidéki fesztiválon rengeteg olyan fellépő van, sőt ilyenekből van a legtöbb, akik teljes mértékben Balaton Sound kompatibilisek, van más műfaj is, nem csak a veretős zene. Idén például ott az Explosive Pub, ami mintha régebben Explosive Stage lett volna, de most ennyire volt igény vagy keret. Ezen is leginkább szerb rock- és metálzenekarok léptek fel, mert ugye a Covid miatt elég nehéz az utazás egy komplett zenekar számára. A svéd Sabaton viszont megoldotta, több nappal az exites fellépésük előtt már Újvidéken voltak, és itt is próbáltak intenzíven, hogy formába rendüljenek.

Hirdetés

Előzetesen amúgy azt hittem, hogy ugyan nagyszínpad ide vagy oda, valamiféle csökkentett látványvilágú buli lesz az idegen környezet miatt, de nem, teljes arzenálját bevetette a Sabaton. Persze lehet, hogy ennél van teljesebb is, nem tudom, soha nem láttam még őket, de valóban főfellépők voltak a pénteki napon, ahogy például az Iron Maiden szokott a Volt fesztiválon. Vetítés, tűz, harckocsi-dobállvány, egyenruha, beöltözés, minden, ahogy azt egy látványos metálzenekarnak kell. Tömeg egyébként nem volt a koncertjükön, már ahhoz képest, hogy mi volt előző nap ugyanitt DJ Snake-en, de elég ember gyűlt össze ahhoz, hogy Joakim Brodén frontember is meghatódjon, pláne ugye, hogy ez volt az első közönség előtti koncertjük a Covid kitörése óta. Szóval jó volt ezt látni.

Persze jobb lett volna valami jobb metálzenekart megnézni a nagyszínpadon, mert amúgy a Sabaton, hiába profi minden porcikájában, nem jó zenekar. Unalmas, sablonos heavy metal, amit leöntenek ezzel a háborús kulimásszal, hogy legyen benne valami különleges, és amire amúgy eszem ágában sem lett volna elmenni, ha nem pont itt vagyok az Exiten.

Sokkal jobb volt náluk az Explosive Pubon fellépő szerb death metal csapat, amiről fogalmam sincs, kik voltak, mert abban az idősávban nem is volt a programban zenekar (valószínűleg az eredetileg két órával korábbra beírt újvidéki Obscured volt), de a sallangmentes, intenzív death thrashjük felüdülés volt az unalmasan hosszú epikus metáldalok után.

Szóval van jó rock és metál az Exiten, csak jó helyen kell keresni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók