Hirdetés

Mesterséges intellicencia próbálta meg a dal közepéről újraírni a slágereket

A Smash Mouth All Star című dalán mutatta be az Open AI, hogy milyen az, ha a mesterséges intelligenciára bíznák, hogy fejezze be a dalt. A kísérletből kiderült, hogy sosem fejezte be ugyanúgy, ahogyan azt a dal szerzői megálmodták, vagyis ebben az értelemben sosem fogja tudni átvenni a hús-vér dalszerzők szerepét egy robot.

Viszont az már érdekes aspektus, hogy nem lett olyan nagyon borzalmas a végeredmény, vagyis az egyáltalán nem lehetetlen, hogy valaki a mesterséges intelligencia segítségét hívja, ha elakadt dalszerzés közben.

Egyébként a Jukebox projektet bárki kipróbálhatja, akinek kellőképpen erős hozzá a számítógépe, még egy bevezető leckét is prezentáltak mellé, hogy egyszerűbb legyen a használat. Az egész úgy működik, hogy 1,2 millió dallal tanították a rendszert, bár azt nem hozták nyilvánossáhra, hogy milyenekkel. Mindenesetre a neurális háló, ami zenét generál képes a szöveggel is megbírkózni, csak fel kell hozzá azt is tölteni. A leírásban még arra is kitértek, hogy az eredeti szerző is kaphat a jogdíjakból, hiszen például a Youtube szoftvere felismeri az eredeti dalkezdeményt, az már más kérdés, hogy a dal valamelyik pontján átvált egy teljesen új műbe.

Az Open Ai-ról legutóbb akkor írtunk, mikor bemutatták, hogy bármilyen zenekar stílusában képesek új dalokat szerezni, ha eleget tanulmányozzák az előadók életművét. Sőt, még az ének sem okoz gondot a mesterséges intelligenciának, igaz az a projekt is még kezedtleges volt, vagyis stúdió minőségű új Motörhead dalok helyett inkább csak furcsa foszlányokat lehetett hallani, mindenesetre nem ők az egyetlenek, akik azzal kísérleteznek, hogyan tud majd hamarosan a mesterséges intelligencia slágereket írni, vagy éppen megtalálni a következő nagy sztárokat.

Új dalt énekel az évtizedek óta halott zenész

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk