Hirdetés

Messze még a hónap vége – klipmegosztás

Iggy-And-The-Stooges-Ready-To-Die_1.jpgIsmét itt a klipmegosztás, benne öt friss magyar zenei videóval. Az Irie Maffiás Sena a veszprémi Slap in the Bass producer párossal forgatott közösen, a Belga és az Amorf Lovagok pedig ugyanazzal azzal a rendezővel dolgoztak animációs-stop motion kisfilmjeiken. Bemutatkozik a londoni magyarokból verbuválódott Sold For Evil egy pofás kis klippel illetve a Noxot szólókarrierre cserélő Szilviának is van új videója, bár túl sok nem marad meg belőle.

Slap in the Bass ft. Sena – Bye Bitch

Az általunk is nagyon kedvelt szólólemezt megjelentető Sena a Slap in the Bass párossal fogott össze a Bye Bitches című vartyogós bass music dalban, amihez többek között a Hősök-tag Brash forgatott egy viszonylag egyszerű stúdióklipet. Ebben Sena lenyűgözően vagányul adja a gettó dívát miközben a veszprémi producer páros csak egy kanapén csücsül két modellel karöltve.

Belga – Fizetésnap

A Belgáról sokszor hajlamos vagyok elfelejteni, hogy még mindig rohadtul viccesek, ez alól pedig a Fizetésnap című dal sem kivétel. Először is minden dolgozó ember képes azonosulni a dal szövegével, másodszor egészen jópofa, ahogy ezt az old school kamu-jamaikai breakbeat számot ilyen klasszul magyarították. Mondjuk személy szerint szívesebben néztem volna a témához jobban illeszkedő videót a fizetés előtti napokban forintokon tengődő Belga-tagokról, de Csáki László és Horváth Árpád animációs-stop motion videója is nagyon tetszetős, bár van benne pár olyan, főleg a mozgó tipográfiára alapuló megoldás, amit már egy első éves MOME-diák is képes megcsinálni. Ettől függetlenül a lángoló Nokia-téglafon, a beszélő szendvicsek és a sokszor totálisan véletlenszerű képek így is képesek állandó vigyorgást okozni a részemről.

Amorf Lovagok & Honvéd Férfikar Szerenád Kommandó – Napséta

Az előbb említett Csáki László az Amorf Ördögökből alakuló Amorf Lovagoknak készített klipet a Honvéd Férfikar csodálatosan elnevezett Szerenád Kommandójának részlegével. A Belga-kliphez hasonlóan ez a videó is főleg animációs és stop motion technikára alapul illetve itt is megjelennek a különböző tárgyakra applikált mozgó szájak.

Sold For Evil – Innocentury

A Sold For Evil egy Londonban élő magyarokból alakult death hop formáció, amelynek zenéjét valahol a trash metal, a deathcore és a hiphop által körülhatárolt közös halmazzal lehetne jellemezni. A zenekar a Pixel Film segédletével készített új klipet, méghozzá az angol fővárosban. A történet egy hétköznapi nőt követ végig, pontosabban az együttes frontembere figyeli őt a térfigyelő kamerák képén a számítógépe előtt. Onnan képes belenyúlni a nőt körülvevő környezetbe, amivel csak azt éri el, hogy minden vele kapcsolatba kerülő járókelőre egy fehér maszkot illeszt, ők pedig onnantól szinte neki esnek az egyre elkeseredettebb főhősnek, aki a végére teljesen megőrül. Magasan az egyik legjobb idei magyar vonatkozású metálzenei videó, a zenekart pont annyiszor látjuk, ahányszor kell, ráadásul külön figyeltek arra, hogy több helyszínen is feltűnjenek, a különböző időjárási elemek pedig külön dobnak a produkción. És nekem még a zene is marhára bejön.

Szilvia – Soha ne mondd

A Noxból ismert Péter Szabó Szilvia egy ideje szólóban próbálkozik a VIVA elhipszteresedése előtti egynevű előadók sötét korszakát idéző művésznévvel. Alapvetően ezzel nem lenne semmi gond, hogy ha dal alapján lehetne másra asszociálni. De nem lehet, ráadásul öt percig olyan kínszenvedés ezt végighallgatni, hogy csak a videó mentheti meg a produkciót. Annak sem sikerül, pedig a piros double deckerek alapján ez is Londonban forgott, de ott is megtalálták a legjellegtelenebb környezetet. Szódával elmegy, ha már előtte megittunk két üveg whiskyt.

Kommentek

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
694FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

A zenehallgatás rosszat tesz a természetnek

A vinyl lemez sem környezetkímélő, de a streaming évről-évre jobban megterheli a Földet.

Két perc a David Bowie életéről szóló filmből

A filmben Johnny Flynn játssza Bowie-t, és egy darab Bowie-dal sem hangzik el benne.

Koncertlemezt ad ki az Arctic Monkeys, karitatív célból

Minden bevétel a War Child UK-nek megy.

Ingyenes Spotify online workshop a Spotify embereivel

Hogyan működik a Spotify algoritmusa? Hogyan tud egy dal bekerülni egy Spotify playlistbe? Mire jó a Spotify For Artists fiók?

David Hasselhoffnak van egy metálzenekara, pénzt gyűjtenek az első klipre

Aki hallani akarja The Hoff metáldalát, adjon pénzt. Klip is lesz hozzá.