Hirdetés

Mentális problémák miatt lemondta minden őszre tervezett koncertjét Mike Patton

Mentális egészségi problémák miatt mondta le a Faith No More és a Mr. Bungle összes szeptemberre és októberre leszervezett koncertjét Mike Patton. Az énekes a Facebook-oldalán tette közzé a következő nyilatkozatot.

“Sajnálattal jelentem be, hogy mentális egészségi állapotom miatt nem tudom vállalni a tervezett Faith No More- és Mr. Bungle-koncerteket. Vannak bizonyos problémáim, amiket a járványhelyzet csak súlyosbított, és amelyek most kihívást jelentenek számomra. Jelenleg nem érzem úgy, hogy megfelelő teljesítményt tudnék nyújtani, és nem szeretném beérni 100 százaléknál kevesebbel. Elnézést kérek a rajongóinktól, és remélem, hogy hamarosan kárpótolni tudjuk őket.

A zenekaraim támogatnak ebben a döntésben, és remélhetőleg egészséges módon tudjuk majd feldolgozni a helyzetet.
xMP”

A Faith No More tagjai szintén közzétettek egy nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban:

 “Ha azt mondjuk, hogy letörtnek érezzük magunkat a koncertek lemondása miatt, akkor még nagyon enyhén fogalmaztunk. Igazi kihívást jelentett újra felvenni a lantot 5 év kihagyás után, az utóbbi pár hónapban pedig igazán keményen odatettük magunkat a próbákon, amelyek végén semmi kétség nem volt bennünk afelől, hogy sikerült csúcsformába lendülnünk. Így még nehezebb megírni most ezt a közleményt.

Azok után, hogy a pandémia miatt a csapatunk két éve munka nélkül tengődött, szívszorító volt közölni a hírt velük is, hiszen rájuk úgy tekintünk, mintha a családtagjaink volnának. És ami legalább ugyanilyen fontos: azzal is tisztában vagyunk, mit jelent ez a rajongóinknak, akik türelmükkel támogattak minket – vártak, ahogy mi is, hogy fellélegezhessünk ebben az egész frusztráló helyzetben. Sokak számára elég kemény volt a járvány okozta elszigeteltség, és ők türelmesen viselték az újabb és újabb halasztásokat.

És mindezek ellenére van egy családtagunk, akinek most segítségre van szüksége. Úgy gondoljuk, hogy ha útnak indulunk, az súlyosan romboló hatással lett volna Mike számára, aki testvérként még sokkal többet jelent számunkra, mint a zenekar énekeseként. És 100%-ban számíthat a támogatásunkra, ha bármit meg kell tennie ahhoz, hogy rendbe tudja tenni a dolgait. Ahogy most is, amikor a támogatásotokat kérjük.

Köszönjük, hogy továbbra is bíztok bennünk.

– Bill, Jon, Mike B. és Roddy”

A Consequence of Soundnak adott tavalyi interjújában Mike Patton még úgy fogalmazott, hogy először lehetőségnek fogta fel a pandémiás korlátozásokat, és egyszerre három-négy albumon is dolgozott hónapokon keresztül, szóval nem sokban különbözött az élete a korábban megszokottól. Három hónap után viszont úgy érezte, kezd terhes lenni számára az elszigetelődés és a bezárkózás, és hogy nem lehet látni, pontosan mikor lehet vége ennek, meddig kell így élni. Ezek alapján talán nem annyira meglepő a mostani fejlemény. A magunk részéről mielőbbi gyógyulást kívánunk neki.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk