Hirdetés

Mennétek már koncertre? – Itt a VAHÚR csodát lát live session premierje

Lángoló Premier

Közel egy éve debütált a költészet napja alkalmából a VAHÚR csodát lát megzenésített Szabó Magda-verse, a Madár, melynek klipjében egy valódi festmény készült el, amire ha nem emlékezne valaki akkor itt nézheti meg. A zenekar stílusához képest már akkor is szofisztikáltabb tartalommal jelentkezett a csapat, az elmúlt időszak terméséből pedig ősszel tervezik kiadni nagylemezüket, mely saját bevallásuk szerint az eddigi legkomolyabb anyag lesz zeneileg is és szövegileg is.

A járványidőszak következtében kapott szabadidőt sok más zenekarhoz hasonlóan az alkotásra fordította a zenekar. Az elmúlt hónapokban nem volt ritka a heti 4-5 próba, és úgy érzik, hogy talán még sosem voltak ilyen termékenyek. Ez azért is volt hasznos, mert basszusgitárosuk, Paulusz Kristóf egy éve van a zenekarban, és a dalok megtanulásán túl teljesen egymásra tudtak hangolódni a nagylemez munkálataihoz.

A korábban inkább trashnek megítélt stílust komoly szándékuk levetkőzni, persze a humor marad. Idén teljesen újrabrandel a zenekar, és alig várják, hogy offline szórakoztathassanak.

A most megjelent live session videóban rögtön jön is egy új VAHÚR-dal, a „Kopó”, ami tükrözi a jelenlegi irányvonalat, és még Paulusz Kristóf basszusgitáros-vokalista is bizonyítja, hogy Koppány szerepére is alkalmas lenne. Ezt követi az „Ablakomba-ablakomba” című népdal feldolgozása VAHÚR módra, majd a tavalyi „Szabó Magda – Madár” megzenésített változata, végül az „Elhullott útközben” című eposz segít abban, hogy most már tényleg mindenki koncertre akarjon menni.

Mire számíthat a közönség az évben? A világ megváltására, a fenti live session videóra, egy kislemezre még a nyári hőség, heringség előtt, videÓklipekre, király merch cuccokra, élő vagy stream koncertekre, a világ egyik nagylemezére, de talán még közös sörfőzős videóklipnézős/hallgatós összejövetelre is, amint csak lehet ilyet csinálni.

A live session nem jöhetett volna létre az IndieBandi hangstúdió és a Diegetic Blossom nélkül. Lakner Lóránd László videós, aki szabadúszóként készít videóklipeket, Korossy-Khayll Gergely hangmérnök az underground közegben. Barátságuk és egyedi meglátásaik közös gyümölcse a Diegetic Blossom.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk