Hirdetés
Hirdetés

Menj izraeli folkmetálra ingyen!

orphanedland.jpg

Bár az izraeli folk-metál zenekar, az Orphaned Land nem először jár Budapesten, ezúttal egészen különleges produkcióval érkezik. Az orient-metál stílusteremtő együttese teljes egészében akusztikus koncertet ad, kiegészülve a híres berlini goth-kórussal, a tizenöt tagú Stimmgewalttal. Egészen különleges élmény, ahogyan Magyarországon még sosem hallhattuk az Orphaned Landet. Előzenekarként pedig az operát, a komolyzenét és a metált egyedi módon ötvöző német Molllust lép fel.

Metálzenészeket nem sűrűn szoktak Nobel-békedíjra jelölni, de azért, hogy ez megtörténjen Kobi Farhival, az Orphaned Land énekesével, komoly mozgalom indult. A kilencvenes évek elején alakult izraeli folk-metál együttes ugyanis nem kisebb célt tűzött ki magának, mint azt, hogy minden lehetséges módon hirdesse a közel-keleti békét. A „minden lehetséges módba” elsősorban persze a zene és a dalok tartoznak bele: az Orphaned Land rengeteget merít a keleti stílusokból, az arab és török népzenéből, a klezmerből, és ezeket vegyíti a metál elemeivel.

A végeredmény egy nagyon hatásos hibrid, amit csak erősít az együttes elkötelezettsége: a három nagy monoteista vallás (zsidó, keresztény, iszlám) alapvető egységét hirdetve teljes életműve a béke és az emberi testvériség szép, bár utópikus eszméjére épül. Ugyanakkor a kifejező nevű együttes („Elárvult Föld”) jó pár politikusnál többet tett azért, hogy zsidók és arabok, törökök és európaiak kölcsönösen elfogadják egymást. Az üzenetet jól példázza az Orphaned Land legutóbbi lemezének borítója, amelyen egymásra montírozva szerepel a Dávid-csillag, a kereszt és a félhold.

Az Orphaned Land ezúttal különleges európai turnéra indul. Az akusztikus-unplugged koncerteken a tizenöt tagú berlini kórus, a Stimmgewalt kíséri a zenészeket. A Stimmgewalt repertoárja alapvetően goth-, rock- és metál-szerzeményekből áll, így igazán autentikus választás. Egészen különleges klubkoncertre számíthatunk, és az Orphaned Land is egészen különleges oldalát mutatja meg.

Erre a koncertre lehet tőlünk egy páros belépőt nyerni, amennyiben Lángoló Orphaned Land tárggyal elkülditek nekünk, hogy honnan is származik pontosan a zenekar. És persze megosztjátok alább ezt a posztot.

Orphaned Land (IL) & Stimmgewalt Choir (D)

Molllust – Opera Metal (D)

2015. október 21., szerda 20:30

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 4200 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló