Hirdetés

Megvan a Kolorádó teljes zenei lineupja

A Lángoló olvasói már tudják, hogy az idei Kolorádón olyanok lépnek fel, mint a Black Midi, a Gilla Band, Tirzah, Loraine James vagy éppen Sega Bodega. Természetesen nem csak az  ők koncertjeiket tarják majd meg a Juliannamajorban, Budapest mellett, a szervezők pedig most be is mutatták a teljes zenei lineupot. Innen pedig átadjuk a szót a sajtóanyagnak:

Az erős első kört egy hasonlóan izgalmas második követi a 2022-es Kolorádó Fesztivál felé vezető úton. Előremutató külföldi előadók látogatnak messzi földről a budai hegyekbe a fesztiválozók kedvéért, de olyanok is tiszteletüket teszik, akiknek ez a kiruccanás csak pár megálló. Megvan a teljes zenei lineup, minden adott az elemi erejű becsapódáshoz júniusban.

Az előző járattal jött a hír a brit Black Midi és Gilla Band koncertjeiről, de biztossá vált Tirzah, Loraine James és Sega Bodega fellépése is. Az erős külföldi résztvevők mellett sorakoznak azok a magyar kedvencek, akikben sosem csalódik az, aki hatalmas koncertélményre vágyik. A Bohemian Betyars és a Parno Graszt egyesítik külön-külön is letaglozó zenei erejüket, de ebben az évben is kitölti a rendelkezésére álló teret Deva éteri jelensége, és a hatalmas közönségkedvenc Analog Balaton. Magyar fronton hozzájuk csatlakozik még a poétikus szálat szövő Elefánt és a mocskosan-tiszta Beton.Hofi.

Franciaországból érkezik a pályaelhagyó Anetha, aki házak helyett már mérnöki pontossággal készült szettjeit építi. A producer DJ a 90-es évekbeli techno, EBM, trance és electro által inspirált francia új generáció kiemelkedő alakja. További csemege az elektronikus zenét kedvelő vájtfülűeknek, hogy idén debütál kis hazánkban D. Tiffany, upsammy, Rosa Anschütz és Sansibar is.

A La Manche másik oldaláról a londoni Moxie ejti útba a Kolorádót, hogy vándorló klubestjeinek végeláthatatlan láncolatát egy kis fesztiválos táncoltatással szakítsa meg. Útját a chicagói house-tól kezdve, a diszkón át az upbeat breakig megannyi műfaj kíséri.

A svédországi csomag technot és tribal muzsikát rejt. A pokolból spirálisan felfelé törekvő, sötét ütemek mestere Hellquist és a letisztult technót képviselő Marcus Henriksson érkeznek a hideg északról talpakat és szíveket forrósítani. A legnagyobb távot Gui Scott teszi majd meg – Brazíliából csempészi át azt a house és disco küldeményt, ami igazi karneváli, trópusi hangulatot idéz majd a lombhullatók közé.

Közúti közlekedés valamely formáját igénybe vevő fellépők, a Kárpát medence szívcsakrájából érkező hazai kedvencek a zeneművészet széles palettájának elismert dallamkovácsai, szócsavarói és tekintélyes lemezlovasai.

Az eddigi évekhez hasonlóan színpadra áll Kolorádón még a jól ismert Middlemist Red, a Ricsárdgír és a Platon Karataev is. De a magyar melankólia legújabb képviselői, Henri Gonzo és papírsárkányok szintén történelmi pillanatok színhelyévé transzformálják a Majort – itt lesz ugyanis első élő fellépésük.

A Qiyan középkori, mór életérzésével járó múltidézés kellemesen egészítik ki a budapesti zenei szcéna újdonságai: az új hippi kollektíva, a hari_drama, és Budapest legújabb afro zenekara, a Betá Betá.

A fiatal hip hop másik oldala is reflektorfénybe kerül a Wavy és az On The Low jóvoltából, akik tovább erősítik a már bejelentett 6363, Kapitány Máté, Lil Frakk, Ress és HOLI csapatát.

Fontos zenei exportcikkünk, a jó magyar elektronika kiváló képviselői is felsorakoznak: Route 8, Crimson, Alexandr, Menishu, LAU, CT Kidobó és Isu – csak, hogy egy pár nevet említsünk azok közül, akiket már jól ismerhetünk a budapesti éjszakából. Júniusban pedig a szürke betonrengeteg fojtogatása helyett a természet közelségét élvezve állnak a keverőpult mögé.

A 2022-es Kolorádó Fesztiválon sem csak zene van. Kortárstánc előadások, kritikus és kihívó színházi performanszok és interaktív programok csábítanak ki a sátorból a nap folyamán. Forradalmi darabját hozza a FreeSZFE, Faremidóba utazik a TÁP Színház, és a Tünet Együttes is Kolorádóba hozza Trolletetés című előadását. A fesztiválozók jogtudatosságát és társadalmi szerepvállalását civil szervezetek ébresztgetik majd játékokkal és izgalmas workshopokkal. De a hátralévő pár hónapban ez a lista biztosan bővülni fog!

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk