Hirdetés

Megváltoznak a Nokia telefonok szériajelölései

Hat új telefont jelentett be egyszerre a HMD Global, amiket három külön termékvonal jelöl. Ezenkívül arra biztatnak mindenkit, hogy ne vegyenek olyan sűrűn új készüléket.

X, G, C

Az új termékvonal azt jelenti, hogy megváltoznak a telefonok jelölései. Minden gyártó máshogy jelöli a készülékeket, és valóban idegőrlő feladat észben tartani, hogy kinél milyen betűk és számok mit jelentenek. A Nokiánál eddig az volt a rendezési elv, hogy minél magasabb 1–9-ig a szám első tagja, annál magasabb kategóriát jelöl, és minél nagyobb a szám második tagja, annál újabb készüléket. Vagyis a Nokia 3.4 az jóval alacsonyabb kategóriájú, mint a Nokia 8.1, de újabb generációs.

Aki most ezt érti, annak jó hír, hogy már kezdheti is elfelejteni, mert az egész megváltozott. 

Mostantól X-, G- és C-széria van, és mindegyikből két új modellt is bemutattak.

  • Az X-széria a felsőbb kategória, amiért a Nokia szerint csak rajongani lehet. Három év garancia és egy komposztálható tok jár hozzá. A Snapdragon 480 chipes készülékre a csúcstelefon szót a legnagyobb jóindulat mellett sem lehet használni, mindenesetre 5G képes. A telefonokról annyit érdemes még tudni, hogy az X20 32 MP-es előlapi és 64 MP-es négytagú hátlapi kamerát kapott, az X10 hátoldalán szintén 4 kamera található, 48 MP felbontásra képes. Az X20 139 990, az X10 119 990 forintért vásárolható meg júniustól.
  • A G-széria a középkategória, hosszú akkuidővel és innovatív funkciókkal. Két évig kap szoftverfrissítéseket, oldalélbe épített ujjlenyomat-olvasó, arcfelismerés és háromnapos üzemidő szerepel ezeknél a készülékeknél a hívószavak között. A G20 69 990 forintért, a G10 pedig 54 990 forintért, májustól lesz elérhető itthon.
  • A C-széria a belépő szint, tartós használatra tervezve, aminek a legnagyobb előnye a jó ár-érték arány. A Nokia C10 a legolcsóbb készülék a most bemutatottak közül, de mivel ez az egész széria nem jön a magyar piacra, így több szót nem is vesztegetünk rá.

Új fülhallgató

Májustól lehet majd 14 990 forintért megvenni a Nokia Lite Earbuds fülhallgatót is, amiről túl sok érdemi információ nem derült ki, csak annyit ígérnek, hogy a töltőtokkal ötször újra lehet tölteni, és ez összesen 36 órányi működést tesz majd lehetővé, vagyis nagyjából hat órát bír majd egy töltéssel. A Nokia szerint ez a duplája az iparági átlagnak, ami attól függ persze, hogy milyen iparágat veszünk, ugyanis ez az időtartam inkább átlagosnak mondható a vezeték nélküli fülhallgatók között.

Minden telefongyártó elkezdett fülhallgatókat gyártani, néhányuk jó is benne

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk