Hirdetés

Megszűnik a Tidal MQA támogatása

A Tidal bejelentette, hogy július 24-től minden MQA fájlt lecserél FLAC-ra. Ezzel a lépéssel a zenei streaming szolgáltató végleg szakít azzal a fájltípussal, amivel annak idején híressé váltak. A lépés nem váratlan: miután egyre több kritika érte az MQA-t, mondván nem is veszteségmentes tömörítés, illetve gyakori vád volt, hogy csak pénzlehúzás az egész, szépen a Tidal is kihátrált mögüle. Bevezették a FLAC formátumot, de sok MQA lemez is maradt még a katalógusban. Ez utóbbit cserélik most le teljesen, így megszüntetve a platform MQA támogatását.

Ezt a lépést előzte meg nemrég, hogy a Tidal egy előfizetést kínál már csak, pontosan annyiért, mint a konkurencia. Most pedig már abban sem fog különbözni tőlük, hogy náluk még volt MQA. Természetesen marad a veszteségmentes zenelejátszás, akár a CD-nél jóval magasabb felbontásban, de az már majd FLAC fájlokkal történik, nem kell hozzá külön dekóder, mint az MQA-hez.

Ezzel a lendülettel amúgy megszűnik a 360 Reality Audio is. Helyette továbbra is elérhető lesz a Dolby Atmos. Viszont akiknek előbbiben vannak mentve lejátszási listái, podcastjei, többet nem érik el azokat. Az MQA-ben mentett listák, lemezekkel csupán annyi változás történik, hogy FLAC lesz belőlük. Offline letöltött MQA fájlokat pedig majd frissíteni kell július 24 után.

A Tidal megjegyzi, hogy a továbbiakban már nem terveznek ilyen kavarást a formátumokkal, beállnak a nyílt forráskódú FLAC-ra és a Dolby Atmosra. Illetve azt is elmondták, hogy habár igyekeznek minden fájlt lecserélni július 24-ig FLAC-ra, ez lehet, hogy nem fog teljes mértékben sikerülni, de idővel pótolják.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,016KedvelőTetszik
3,065KövetőKövetés
4,570FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk