Hirdetés

Megjelenik magyarul a Dungeons & Dragons 5. kiadása

Bár a szerepjátékos közösség nyilvánvalóan régóta tudja, de érdemes beszélni róla, hiszen valódi popkulturális értéke van a hírnek: megjelenik magyarul a Dungeons & Dragons szerepjáték 5. kiadása. Még a kilencvenes/kétezres években próbálkoztak a jóval korábbi és a valaha volt legnépszerűbb verzió, az Advanced Dungeons & Dragons kiadásával, de az hamvába holt, majd a Delta Vision gondozásában megjelent magyarul a D&D 3., pár kiegészítő kötettel. Azóta senki nem próbálkozott vele.

Az 5. kiadás azonban talán közönségbarátabb verzió, mint a hármas, áramvonalasított szabályokkal, könnyed fantasy hangulattal. A belépést segíti elő a Kezdőkészlet nevű doboz, ami már elérhető. Ebben előre gyártott karakterek, az alapszabályok és egy viszonylag hosszú kaland található, illetve az összes szükséges dobókocka. Hamarosan jön a Játékosok Kézikönyve, majd a Szörnyek Kézikönyve és a Kalandmesterek Könyve, illetve a Tuan Kiadó tervez még egyéb kiadványokat is.

Tekintve, hogy a társas-, táblás játékok reneszánszukat élik, elképzelhető, hogy sikeres is lesz a vállalkozás. Aki a fantasy műfaj iránt érez lelkesedést, annak nagyon melegen ajánlott belevetnie magát. A kiadványok megrendelhetők a kiadó honlapján.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,854KedvelőTetszik
3,021KövetőKövetés
2,240FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés